Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu dirijorul David Crescenzi

Publicat: vineri, 19 Februarie 2021 , ora 10.40

În această seară, Orchestra Națională Radio concertează sub bagheta lui David Crescenzi pe scena Sălii Radio începând cu ora 19. Despre programul serii și despre lipsa publicului ne vorbește dirijorul italian.


Cum au decurs repetițiile?

Sunt foarte bucuros de orchestră. Am văzut o orchestră cu mult entuziasm și eu sunt mulțumit de rezultatul acestei producții.


Să ne vorbiți puțin despre program!

Foarte simpatic, pentru că avem Mozart și Rossini, două perioade diferite, dar apropiate. Mozart - geniu mare, Rossini - supranumit Mozartul italian. Avem trei uverturi foarte scurte de Rossini, sub cinci minute fiecare. Aceste uverturi fac parte din opere mai scurte de Rossini pe care el le-a scris când era tânăr, sub 22 de ani. Apoi, terminăm cu o simfonie monumentală de Mozart, Simfonia nr. 41 - Jupiter, mai aproape de stilul beethovenian, de stilul lui Haydn. E un program foarte interesant. Eu sper că publicului îi place.


Ce înseamnă lipsa publicului pentru un dirijor și cum v-a afectat această perioadă?

Nu e așa ușor ca înainte. Săptămâna trecută am fost la Filarmonica din Brașov, unde am dirijat o operă în concert, Boema de Puccini și am văzut un public foarte interesat, un public care are nevoie de muzică, de cultură, de operă. E o dramă această situație, acest coșmar, nu ne e ușor.


Interviu realizat de Petre Fugaciu