Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu dirijoarea Simona Strungaru

Publicat: marți, 30 Mai 2023 , ora 15.03

Miercuri, 31 mai, Big Band-ul Radio are un concert special de Ziua Internațională a Copiilor, numit Jazz for Kids. Alături de orchestra condusă de Simona Strungaru, pe scena Sălii Radio vor urca, începând cu ora 19:00, Corul de Copii Radio, dirijat de Răzvan Rădos, dar și o serie de invitați-surpriză. Mai multe despre programul Jazz for Kids ne dezvăluie Simon Strungaru, într-un interviu acordat lui Viorel Grecu.


Big Band-ul Radio a arătat multe fețe în această stagiune. Acum o vom descoperi și pe cea mai candidă. Pregătiți un concert special de 1 Iunie, de fapt, cu o zi înainte. Programul se arată destul de complex. Dacă vrei să ne spui pe scurt despre ce va fi vorba.

Pregătim acest concert cu ocazia Zilei Copilului. Este un concert în care o să cântăm foarte multe piese cunoscute din mai multe copilării, dar care creează un sentiment al copilăriei eterne, pentru că se adresează nu doar copiilor și cumva sigur o să ajungă la sufletul tuturor celor care își amintesc de perioada propriei copilării.


Va fi muzică din desene animate, să înțeleg, din mai multe generații, aceasta înseamnă mai multe copilării.

Exact. Din mai multe generații și nu numai muzică din desene, ci și din coloane sonore ale unor filme foarte cunoscute, cât și piese foarte importante pentru jazz sau pentru rock, chiar. Avem o frumoasă colaborare cu Corul de Copii Radio condus de domnul dirijor Răzvan Rădos și împreună cu ei vom prezenta și lucrări din genul pop-rock.

Cum merg repetițiile cu Corul de Copii, conlucrarea dintre cele două ansambluri?

Acum repetițiile sunt în decurs de desfășurare și merg foarte bine. Este o plăcere să fim împreună, pentru că ne reamintesc de bucuria de a cânta și de a fi împreună. Este o energie extraordinară pe care copiii o emană și pe care nici unul dintre artiștii deja mai în vârstă n-ar trebui să o uite.


Vor fi și invitați. Pe afiș a văzut că sunt New Vegas Show, duo vocal care a făcut o impresie foarte bună alături de Big Band cu câteva luni în urmă.

Sunt mai mulți soliști care vin pe lângă duo-ul New Vegas Show, copii mai mici sau mai mari, asta vreau să spun. Ce îmi doresc foarte mult să transmitem cu acest concert este faptul că muzica aceasta este și trebuie să fie accesibilă, atât pentru public, cât și pentru cei care își imaginează că ar putea activa în domeniul muzical și pentru cei care își doresc să fie la un moment dat pe scena Radioului și pe marile scene ale lumii, transmițând acest frumos sentiment pe care muzica ni-l oferă. Și de aceea vreau să vorbim despre ce reprezintă apartenența la Big Band și posibilitatea de a crea această muzică din partea membrilor Big Band-ului, dar și prin ochii copiilor.


Va fi și o componentă educațională. Am înțeles că muzicienii din Big Band vor explica despre instrumentele lor, pe înțelesul celor mici.

Exact. Totul foarte plăcut și sub formă de spectacol, bineînțeles.


Practic vor avea de învățat și cei mari, care îi vor însoți pe copii la spectacol.

Cu siguranță. Dacă cineva are curiozități va afla lucruri noi despre instrumentele pe care le ascultă.


Interviu realizat de Viorel Grecu