Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Bogdan Vaida despre turneul Classic Unlimited

Publicat: miercuri, 23 Octombrie 2019 , ora 11.49

A treia ediție a turneului Classic Unlimited începe pe 24 octombrie, la Oradea. Cum ați gândit anul acesta seria de evenimente?

Seria de evenimente de anul acesta se desfășoară în centre de cultură, teatre, la mina Petrila, de exemplu, la Iași, în Palatul Culturii. Ce este diferit anul acesta de alți ani, este faptul că sunt centre culturale. Avem un concert la Fundația Rațiu din Turda, unde am cântat și anul trecut, două concerte sunt la Cluj, unul la Petrila, după cum spuneam mai devreme, Brașov și Râmnicu Vâlcea, mai sunt în program. Sunt în total șapte orașe.


Concertele se desfășoară în locuri neobișnuite. De unde această idee?

Ideea aceasta am avut-o mai demult. Ideea era de a cânta în locuri unde oamenii care nu sunt neapărat obișnuiți cu muzica clasică sau cu sălile de concerte tradiționale, să vină fără nici un fel de inhibiții. Am povestit cu un prieten de-al meu din Germania, care mi-a propus să fac un concert într-un atelier de motociclete. La concertul respectiv au fost alți oameni care m-au chemat în propriul lor atelier, magazine, hale și așa s-a născut practic, proiectul.


Cum sunt alese spațiile unde se vor desfășura concertele?

Pentru mine, cel mai important criteriu este ca oamenii să dorească să asculte muzica. Până acum, dacă am întâlnit oameni care să ne cheme, am făcut tot posibilul. Îmi doresc foarte mult să cânt pentru oamenii care vor să asculte. Mai există și alte criterii care țin de logistică, de partea de management, de care se ocupă firma organizatoare, firma Fapte.


După două ediții deja organizate, cum găsește publicul acest tip de eveniment?

Reacția publicului a fost de la început pozitivă. Au fost foarte mulți oameni care au fost recunoscători pentru experiența pe care au avut-o și au fost foarte, foarte deschiși. Au fost și mulți oameni care și-au arătat interesul de a ne ajuta, de a ne oferi locații noi, foarte mulți oameni interesați de concertele viitoare. Deci, eu cred că oamenii sunt interesați și este o confirmare că ideea care stă la baza acestui proiect este corectă.


Interviu realizat de Maria-Isabela Nica