Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu Cristina Sebastian

Publicat: vineri, 5 Aprilie 2019 , ora 16.19

Conducerea Colegiului Național de Muzică „George Enescu” din București a anunțat deschiderea unei grădinițe dedicate copiilor cu aptitudini muzicale. Detalii de la directorul instituției, Cristina Sebastian, în interviul de mai jos.


Începând cu anul școlar 2019-2020, Grădinița Colegiului Național de Muzică "George Enescu" își deschide porțile. Care a fost ideea de început - cererile părinților sau necesitatea de a începe activitatea muzicală mai devreme?

Necesitatea formării micilor muzicieni de la o vârstă cât mai fragedă ne-a determinat pe noi, profesioniștii, și conducerea Colegiului să facem demersurile necesare pentru a obține un spațiu unde să-și desfășoare activitatea o grădiniță. Bineînțeles, deocamdată nu sunt finalizate toate documentele, încă suntem în tratative, dar avem speranțe ca începând cu toamna aceasta grădinița să-și deschidă porțile.


Colegiul Național de Muzică "George Enescu" a organizat însă de-a lungul timpului cursuri pentru preșcolari. Cum se distinge această grădiniță de cursurile respective?

Grădinița muzicală - așa cum am numit-o noi - s-a efectuat în regim de voluntariat; au existat cadre didactice care au desfășurat această activitate cu copii între 4 și 6 ani. O dată pe săptămână, în cadrul Colegiului exista o sală unde se făceau activități muzicale. În fiecare an au existat cereri de 20-25 de copii care veneau și făceau cunoștință cu instrumentele muzicale, cu muzica, cu ritmul; deci a existat această dorință încă din anii trecuți. De data aceasta, dorim să facem un lucru într-un cadru adecvat și în cadrul unei grădinițe să funcționeze și aceste ore de inițiere muzicală.


Care sunt activitățile pe care le oferă această grădiniță celor mici?

Activitățile unei grădinițe obișnuite, iar în plus față de aceasta vor exista niște opționale muzicale pentru care vor putea opta copiii.


În ce măsură a fost implicată Primăria Sectorului 1 în acest proiect?

Primăria Sectorului 1 este partenera noastră și ne-a susținut și ne-a înțeles și, ca de obicei, a fost alături de noi și ne-a oferit posibilitatea acordării acestui spațiu din Strada Frumoasă. Pe această cale, vreau să mulțumesc domnului primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, pentru că ne sprijină și ne ajută de fiecare dată.


Interviu realizat de Petre Fugaciu