Interviuri Înapoi

AUDIO. Întâlnirile Muzicale Internaționale 'George Enescu' de la Paris

Publicat: luni, 9 Octombrie 2017 , ora 13.20

Luni, 9 octombrie 2016, debutează la Paris ediția cu numărul patru a Concursului Internațional de Canto "George Enescu". Competiția face parte dintr-o serie de manifestări intitulată "Întâlnirile Muzicale Internaționale George Enescu" de la Paris, ce include și o serie de concerte susținute în perioada 16-18 octombrie. Despre acestea, dar și despre concursul de anul acesta, ne oferă detalii pianista Alina Pavalache:


Astăzi (n.r. luni, 9 octombrie) începe etapa eliminatorie a Secției "Mari amatori de artă vocală". Vom continua miercuri cu eliminatoria Secției "Profesioniști" și joi cu finala; vineri la ora 19:00 - Gala laureaților. Iar pe 16, 17 și 18 - trei concerte excepționale, cu invitați artiști minunați și un program interesant și original. Concertele vor avea loc la Sala Colonne.

Pe 16 octombrie este concertul vocal, concert-spectacol pentru că este pus în spațiu de Anda Tăbăcaru, cu laureații Concursului 2016 și cu Daniel Magdal, Leontina Văduva și Viorica Cortez; la pian subsemnata și colegul meu, pianistul Thierry Huillet. Marți (17 octombrie) avem programat un recital instrumental și de literatură cu Clara Cernat, Thierry Huillet și filosoful Luc Ferry. Iar pentru miercuri (18 octombrie) am pregătit moment de excepție - vernisajul expoziției "Lipatti 100", Corneliu Gheorghiu - sufletul pianului și concert cameral - Octuorul de Enescu, Simfonia de cameră pentru două piane și ansamblu de coarde de Dinu Lipatti, care nu a mai fost cântată la Paris din 1939, și două lucrări în primă audiție la Paris de Henry Nafilyan și Joseph Jongen, compozitor belgian.

Declarație preluată de Lucian Haralambie