Interviuri Înapoi

AUDIO. Festivalul Internațional de Jazz de la Brașov la prima ediție

Publicat: marți, 24 Iulie 2018 , ora 14.02
Prima ediție a Festivalului Internațional de Jazz de la Brașov începe marți, 24 iulie 2018, la Filarmonica din Brașov. Detalii despre eveniment am primit de la Alexandra Grancea, PR-ul filarmonicii brașovene


Ce invitați importanți aveți în cadrul celor trei zile ale festivalului?

Vorbim despre prima ediție a Festivalului Internațional de Jazz de la Brașov, un festival pe care ni-l dorim - avem intenția să devină un festival al municipiului. Suntem onorați să avem în această perioadă, mai precis între 24 și 26 iulie, alături de noi oameni de jazz din Europa, din America, oameni de prestigiu, artiști muzicieni precum Nicolas Simion & Friends, Sandy Patton care vine din New Orleans sau bandul recunoscut din Republica Moldova, Vali Boghean Band. Bineînțeles, alături de aceștia în componență se regăsesc jazziști de renume internațional care vor fi alături de numele principale ale seriei prezente la ora 19.00 pe scena Sălii Patria.


Fiind prima ediție a unui festival internațional de jazz, care sunt așteptările - mai ales pentru o instituție dedicată eminamente muzicii clasice?

Ne așteptăm ca lumea să reacționeze foarte bine. Este un eveniment dorit de publicul brașovean. Este un spectacol de jazz care completează o anumită prestație și un anumit mesaj pe care Filarmonica Brașov încearcă să-l transmită publicului său. Este un eveniment susținut de Primăria Brașovului, un eveniment pentru care ne dorim ca scena muzicală brașoveană să devină importantă în lumea jazzului, fiindcă Brașovul este primul oraș turistic al țării - după București. Prin urmare, așteptările noastre sunt pe măsură.

Îi așteptăm pe toți cei care sunt interesați la Sala Patria în această perioadă. Ne bucurăm că avem alături de noi susținători, ne bucurăm că aducem un pic de culoare în lumea jazzului în ceea ce privește Brașovul. Prin urmare, ne dorim să reușim să realizăm un spectacol interesant pentru publicul brașovean.


Interviu realizat de Petre Fugaciu