Interviuri Înapoi

AUDIO. Festivalul de operă și operetă de la Timișoara a ajuns la a XII-a ediție

Publicat: joi, 25 August 2016 , ora 13.03

În perioada 26-28 august și 2-4 septembrie, Opera Națională Română din Timișoara invită publicul să asiste la cea de-a XII-a ediție a Festivalului de operă și operetă de la Teatrul de vară din Parcul Rozelor, eveniment organizat în colaborare cu Ministerul Culturii, Primăria și Consiliul Local ale Municipiului Timișoara și Casa de Cultură. Ne-a vorbit despre acest festival directorul general al operei timișorene - tenorul Corneliu Murgu:


Un festival deschis publicului de toate vârstele.

Anul acesta am ajuns la cea de-a XII-a ediție și suntem foarte mândri și fericiți că acest festival continuă și an de an afluența publicului este tot mai mare - în jur de 3000-3500 de persoane la fiecare spectacol. Anul acesta, pe parcursul a două săptămâni, avem un număr de șase spectacole de operă-operetă și două spectacole pentru copii, duminică dimineață, atât în 28 august, cât și în 4 septembrie. Debutează cu Scripcarul pe acoperiș în 26 august, vineri, urmând Cavalleria rusticana și Paiațe, în care Paiațe este reprezentată sub formă de balet împreună cu Cavalleria. Iar duminică seara, în 28 august, va fi Traviata. În săptămâna care urmează, începând cu 2 septembrie, va fi Nunta lui Figaro, urmată de Nabucco sâmbătă și de Contesa Maritza duminică.


Spectacolele încep la ora 20.30?

Da.


Ce ne puteți spune despre artiști?

O mare parte o reprezintă artiștii ansamblului Operei Naționale și câțiva invitați ca Dragana Radakovici, care va cânta Nabucco, Ștefan Ignat de la Opera din București. În plus, acest festival este înscris deja în festivalurile EFFE - Europe for festival, festival for Europe; suntem parteneri. Deci, a început în ultima perioadă să fie și un nume internațional acest festival.

Interviu realizat de Jeanine Costache