Interviuri Înapoi

AUDIO. Camerata Regală - primul concert din 2017

Publicat: vineri, 17 Februarie 2017 , ora 12.55
Camerata Regală, ansamblu aflat sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României, susține sâmbătă, 18 februarie 2017, de la ora 20.00, la Ateneul Român, primul concert din anul 2017. Evenimentul se va desfășura sub bagheta maestrului Pierre Vallet, iar soliste vor fi pianistele Elizabeth Sombart și Lavinia Dragoș, directorul Fundației Resonnance România, care ne-a oferit detalii despre programul acestui concert:


Programul va conține un concert pentru două piane de Bach, un concert de Mozart - cel în La major și Simfonia nr.40 de Mozart.


De ce ați ales să structurați programul astfel?

Mozart este un compozitor pe care îl iubim cu toții, degajă o anumită energie și probabil atât Camerata, cât și maestrul Pierre Vallet atunci când au gândit acest program împreună pentru un început de an cred că la această energie pozitivă s-au gândit. Apoi, Elizabeth Sombart a fost cea care mi-a propus să cântăm și concertul de Bach, pentru două piane în do minor.


Pentru că i-ați menționat pe cei doi invitați ai Cameratei Regale din acest concert, am să vă rog să-mi vorbiți despre dialogul cu ei.

Mă leagă o poveste foarte frumoasă, în primul rând de pianista Elizabeth Sombart pe care am întâlnit-o acum zece ani, pe vremea când eram încă în Franța și am învățat de la ea că foarte mult în viață contează relația. Am început frumos, în zece ai am dezvoltat și o școală de pian, am aprofundat fenomenologia muzicală și am cunoscut oameni extraordinari, cum este maestrul Pierre Vallet, cu care Elizabeth Sombart a înregistrat deja două cd-uri și pe care l-am avut deja ca invitat și anul trecut. Apoi altă relație este cea cu toți muzicienii Cameratei Regale care sunt fantastici. Având afinități față de fenomenologia muzicală și pasiunea aceasta pentru muzică am reușit să punem pe picioare acest proiect frumos împreună.

Le mulțumim tuturor celor care vor fi mâine seară alături de noi la acest concert și le transmitem să susțină în continuare pasiunea muzicienilor și să rămână fideli acestei iubiri pentru muzica pe care o facem.


Interviu realizat de Lucian Haralambie