Cronici Înapoi

AUDIO. Camerata Regală în concert la Ateneul Român, în Festivalul Enescu

Publicat: sâmbătă, 4 Septembrie 2021 , ora 10.25

Ieri, 3 septembrie, în cadrul Festivalului "George Enescu", la Ateneul Român, a fost prezentat un program Holst-Piazzolla-Ceaikovski. Informații aflăm de la Lucian Haralambie.

A șaptea zi de Festival Internațional "George Enescu" 2021 a început, la Ateneul Român, cu un concert susținut de Camerata Regală.

Suita Sf. Paul în Do major de Gustav Holst a fost prima lucrare din program, urmată de Anotimpurile la Buenos Aires de Astor Piazzolla, într-un aranjament de Fabián Bertero, prezentat de ansamblul condus de Constantin Grigore și solistul serii - violonistul ShlomoMintz.

"Mă întorc cu plăcere la București. Mi-l amintesc un oraș întunecat din vremea lui Ceaușescu… și atunci concertam în cadrul Festivalului "George Enescu", dar acum este un loc diferit; sunt foarte fericit să fiu aici și mă bucur de această atmosferă minunată, mai ales că este o ediție aniversară a Festivalului.

Publicul a fost, ca de fiecare dată cald. Sunt oameni care apreciază muzica bună și care fac tot posibilul să își arate aprecierea pentru muzicieni, iar asta este grozav... pentru asta trăiește un artist!

Concertele, în această perioadă dificilă, sunt de mare ajutor. E important să nu le pierdem, dar și să dezvoltăm relația cu publicul, să ajutăm oamenii să tragă concluzii după această pandemie și să ducă vieți mai bune. Spectatorilor le spun că îi iubesc; să fiți bine, să fiți sănătoți și vreau să ne revedem curând!" - Shlomo Mintz

Pentru partea a doua, Camerata Regală și dirijorul Consantin Grigore au propusversiunea orchestrală a Sextetului "Amintire din Florențaˮ de Piotr Ilici Ceaikovski; o interpretare energică, mai ales în ultimele două părți ale creației compozitorului rus. Finalul a adus minute bune de aplauze pentru Camerata Regală și dirijorul Constantin Grigore.

"Am simțit publicul foarte prietenos, ca de fiecare dată. Am simțit acea energie pe care ne-a transmis-o atât în timpul concertului, cât și la finalul său, mulțumindu-ne pentru energia pe care noi am transmis-o , la rândul nostru, către ei, prin programul propus. O seară minunată după o săptămână întreagă de muncă, o seară grea, dar încununată de această muzică minunată și, mai ales, de emoțiile și de energia Festivalului George Enescu la care participăm pentru a șasea oară. Sperăm să nu ne oprim aici și să putem să aducem publicului multe momente frumoase." - Constantin Grigore