Interviuri Înapoi

AUDIO. Alexandra Dariescu este solista Orchestrei Filarmonicii Regale din Londra

Publicat: marți, 25 Noiembrie 2014 , ora 11.43

Joi, 27 noiembrie 2014, pianista Alexandra Dariescu va urca pe scena Cadogan Hall, în postura de solistă a Orchestrei Filarmonicii Regale din Londra, pentru a interpreta Concertul pentru pian și orchestră de Edvard Grieg. Despre concertul dirijat de Alessandro Fabrizi, Alexandra Dariescu a dat detalii în următorul interviu.


Joi, 27 noiembrie, veți fi solista Orchestrei Filarmonicii Regale. Cum ați primit această invitație?

Eu colaborez de mulți ani cu Orchestra Filarmonicii Regale din Londra și acest concert face parte din seria lor principală din Londra, din Marea Britanie. Invitația pentru concert a venit acum un an și jumătate. Voi interpreta Concertul de Grieg pe care l-am cântat chiar și în România cu aceeași Royal Philharmonic Orchestra la Festivalul Enescu, anul trecut.


De ce ați ales să reinterpretați acest opus?

De obicei vorbesc și cu filarmonica și cu dirijorul și ne punem de acord. Programul de joi seară este foarte frumos. În partea a doua este Simfonia a VII-a de Dvorak, așa că programul pe care l-am ales împreună are mult sens și, din punct de vedere muzical, cred că va fi un program care va satisface toate gusturile.


La pupitrul ansamblului se va afla Alessandro Fabrizi. Câteva cuvinte despre colaborarea cu acest dirijor?

Încă nu ne-am cunoscut. Abia miercuri avem o întâlnire și vom trece prin concert și apoi la repetiții, joi.


Ce urmează pentru dumneavoastră în perioada următoare?

Perioada următoare este incredibil de aglomerată, cum a fost deja din luna august. Am fost non-stop în concerte și în turnee. Următoarele concerte vor fi în Marea Britanie și în Elveția. Voi susține două concerte, dintre care unul este la Piano District - o serie foarte importantă de recitaluri pentru tineri pianiști din toată lumea - care se va ține la Zurich. Apoi, în ianuarie, pornesc într-un turneu de două săptămâni în Olanda. Acest turneu va culmina cu debutul meu la Concertgebouw din Amsterdam.

Interviu realizat de Lucian Haralambie