ACUM:
10.00
Grădina de... sunete
Marea muzică, dincolo de cuvinte: într-o grădină paradisiacă.
Urmează: 11.55 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.
Apoi: 11.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Agenda de concert Înapoi

Au mai rămas 10 zile de înscriere la Atelierul de muzică de cameră

Publicat: miercuri, 2 Iunie 2021 , ora 9.09


Prima ediție a cursului de măiestrie de muzică de cameră susținut de Cvartetul Arcadia se va desfășura între 27 iunie - 3 iulie 2021 la Academia Națională de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca. Termenul de înscriere este 10 iunie 2021.

Cursul de măiestrie este dedicat formațiilor camerale existente (ansambluri de coarde, coarde cu pian sau coarde cu suflători) alcătuite din tineri muzicieni din România cu vârsta cuprinsă între 15-30 de ani.

Participarea este condiționată de o etapă de selecție cu înregistrare video (o parte dintr-o lucrare, la alegerea candidaților), prin completarea formularul de înscriere până în data de 10 iunie (inclusiv). Rezultatele selecției vor fi comunicate pe data de 13 iunie 2021, iar ansamblurile camerale alese vor avea posibilitatea de a confirma participarea până în data de 17 iunie 2021. Detaliile legate de curs de măiestrie și înscriere se găsesc pe pagina de web arcadiaquartet.com/ro/proiect/atelier-de-muzica-de-camera.

Atelierul de muzică de cameră cu Cvartetul Arcadia are ca scop încurajarea, îndrumarea și promovarea tinerilor muzicieni în evoluția lor profesională, prin arta muzicii de cameră: de a aprofunda cunoștințele legate de repertoriu dar și de a descoperi interpretări, viziuni noi; de a se perfecționa în ansamblu prin sensibilizarea atenției distributive și prin asimilarea materialului muzical; de a le oferi experiența de scenă, de concert, ce are un rol deosebit de important în dezvoltarea artistică, punând accent pe gestionarea emoțiilor în mod constructiv.

Proiectul este organizat de Asociația Arcadia Quartet în parteneriat cu Academia Națională de Muzică "Gheorghe Dima", Centrul Național de Artă "Tinerimea Română" și Filarmonica de Stat "Transilvania", având ca sponsor pe Weberbau și TPA România, și parteneri media Radio România Muzical, Radio Cluj, EBS Radio.