Cronici Înapoi

Ascultă 5 minute de muzică clasică

Publicat: miercuri, 19 Octombrie 2011 , ora 14.02

Câți oameni din ziua de azi își mai găsesc răgaz pentru a asculta în liniște un album muzical, dar pentru a merge la un concert? Din păcate răspunsul este: nu foarte mulți.

De aceea radio România Muzical împreună cu partenerii săi au hotărât să aducă muzica de calitate în cele mai neconvenționale locuri, precum: hipermarketuri, mall-uri, școli, mijloace de transport în comun și enumerarea poate continua. Și iată că din toamna anului trecut se desfășoară campania "Ascultă 5 minute de muzică clasică" - proiect ce a ajuns acum la cea de-a treia ediție.

Am fost în seara de joi, 13 octombrie, în hipermarketul Cora din Berceni. În atmosfera obișnuită a unui magazin, momentul intrării muzicii clasice a reușit să stârnească interesul oamenilor prezenți, care și-au lăsat pentru câteva clipe treburile deoparte și au stat să asculte. Astfel, fără să-și dea seama, au devenit un public format ad-hoc.

Iată câteva reacții ale celor prezenți:


Sesizați schimbarea de muzică? Este un proiect al nostru. Se numește "Ascultă 5 minute de muzică clasică".

E foarte bună inițiativa și ar trebui promovată în cât mai multe locuri. E liniștitoare și, dacă nu prea avem timp să mergem atât de des la Filarmonică, măcar după serviciu merită.


Ce părere aveți despre această idee?

Foarte bună, ideea. E foarte frumos. Mai ales când vii de la serviciu, ai nevoie de puțină liniște. Este o inițiativă foarte bună.

Este o idee bună pentru că, ținând cont că oamenii nu mai au foarte mult timp să meargă în sălile de concert, pe lângă prețul biletului, mi se pare chiar o ideea extraordinar de bună. O astfel de atmosferă și de muzică, după o zi de muncă, sunt chiar binevenite.

Reportaj de Radu Mihalache