Agenda de concert Înapoi

Aplică pentru cea de-a XIV-a ediție a Universității de Vară de Muzică Veche!

Publicat: marți, 14 Iunie 2022 , ora 12.01


În acest an, între 10 și 15 iulie va fi organizată cea de-a XIV-a ediție a Universității de Vară de Muzică Veche, tradiționalul eveniment secundar al Festivalului de Muzică Veche de la Miercurea Ciuc. Studenții interesați pot alege dintr-o gamă variată de cursuri, în funcție de calificările și interesele lor. În timpul cursului, timp de mai mult de o săptămână, participanții își pot dezvolta abilitățile muzicale sub îndrumarea unor interpreți de renume internațională și a unor profesori de top, iar apoi le pot prezenta publicului în cadrul concertelor de închidere a Universității de Vară.

Anul acesta Universitatea de Vară își întâmpină studenții cu 9 cursuri de măiestrie, printre care se numără: Orgă - Ursula Philippi; Flaut, Flaut drept - Zoltán Széplaki; Canto - Réka Palócz; Vioară barocă - Piroska Vitárius; Clavecin - Mária Fülöp; Viola da gamba și violone - István Csata; Curs de cor - András Ványolós; Formație de muzică renascentistă - Rumen István Csörsz; Percuție în muzica veche, curs cameral de percuție - Roland Kasza, Balázs Sudár. Pe lângă cursurile de măiestrie, există două cursuri practice, deschise tuturor studenților: Formație de muzică renascentistă (ca opțiune de curs secundar) și Club menestrel, ambele sub îndrumarea lui Csörsz Rumen István.

Organizatorii asigură traducere în cadrul cursurilor, în funcție de necesități.

La cursuri se pot înscrie participanți care au împlinit vârsta de 10 ani și au experiență muzicală anterioară în domeniul respectiv.

Taxa de participare pentru cursanții activi este 250 RON/persoană, care asigură participarea activă la 1 curs de măiestrie și la cursurile practice pentru toți participanții. În cazul în care ați dori să vă înscrieți la două cursuri, trebuie achitată o taxă de 2 Ś 250 RON. Taxa de participare pentru cursanții pasivi este 50 RON/persoană. Taxa include participarea pasivă la oricare din cursuri, fără a influența activitatea cursanților activi. Mulțumită parteneriatului cu Liceul de Artă "Nagy István", elevii și profesorii liceului au posibilitatea de a beneficia de o taxă redusă: 100 RON/persoană.

Numărul locurilor este limitat, acestea urmând să fie ocupate în ordinea aplicării.

Taxa de curs poate fi achitată în lei, înainte de curs (la sediul Centrului Cultural Județean Harghita, B-dul Timișoarei, nr. 4, Miercurea-Ciuc), sau la locul de desfășurare al Universității de Vară, Colegiul Național "Márton Áron" (Miercurea-Ciuc, str. Márton Áron, nr. 80).

Taxa de curs NU INCLUDE cazare și masă, acestea fiind suportate de către cursanți.

Puteți aplica la oricare dintre cursurile de măiestrie până joi, 30 iunie, prin completarea următorului formular de participare: https://forms.gle/324cQvoHMKHS3aWKA

Pentru mai multe informații, ne puteți contacta la adresa de e-mail: nyariegyetem@regizene.ro, la numărul de telefon: + 40-266-372044 sau personal, la sediul Centrului Cultural Județean Harghita din Miercurea-Ciuc.

Pagina oficială a Festivalului de Muzică Veche Miercurea-Ciuc și a Universității de Vară de Muzică Veche este: www.regizene.ro.