Actualitatea internațională Înapoi

Antonio Pappano - viitorul dirijor principal al Orchestrei Simfonice din Londra

Publicat: duminică, 4 Aprilie 2021 , ora 0.00
Dirijorul englez de origine italiană Sir Antonio Pappano este viitorul dirijor principal al Orchestrei Simfonice din Londra. Recent anunțata numire, care va avea efect începând din 2024, urmează după ce Sir Simon Rattle a făcut publică surprinzătoarea renunțare la poziția sa în fruntea Orchestrei Simfonice din Londra, dar și, implicit, la proiectul de a oferi capitalei Marii Britanii un nou complex care să găzduiască evenimente de muzică clasică.
Pappano, care este acum director muzical al Operei Regale „Covent Garden”, va avea calitatea de dirijor principal desemnat al Orchestrei Simfonice din Londra începând cu luna septembrie 2023, urmând ca, o perioadă, să se achite în paralel de sarccinile ambelor poziții. În iulie 2024, Pappano va înceta să aibă calitatea de director muzical la Royal Opera House.
„Sunt hotărât ca Londra să rămână reședința activității mele muzicale și privesc nerăbdător către această călătorie extrem de importantă care mă așteaptă, o călătorie plină nu doar de noi descoperiri, ci și o continuă explorare a oportunităților ce țin de tehnologie și de noile mijloace de a realiza transmisiuni, cu scopul de a transmite muzica clasică unui public din ce în ce mai numeros.” – astfel a rezumat Sir Antonio Pappano viziunea sa pentru viitorul mandat ca dirijor principal al Orchestrei Simfonice din Londra.
Ștefan Costache