Votează discul de muzică clasică al anului 2013 Înapoi

Ansamblul Legiunii Străine Franceze - Albumul 'Légendes' (Music box, 17 iunie 2013)

Publicat: luni, 17 Iunie 2013 , ora 11.01

Un disc pe care-l puteți asculta la Radio România Muzical în avanpremiera lansării lui internaționale: "Legende" cu Ansamblul Legiunii Străine franceze (Heros în versiunea francofonă) și un repertoriu, cred, adaptat perioadei estivale - în fond aceasta este ultima săptămână de școală a elevilor.

Cum sună un ansamblu al armatei? Cunoaștem cu toții, și cred că există o unanimitate în a aprecia o muzică reprezentativă a armatei bine interpretată. Cred că aceasta justifică și succesul ansamblului Legiunii Străine franceze. De exemplu, în momentul de față, discul pe care-l avem în discuție astăzi, care a fost lansat în spațiul francofon în aprilie, este primul în topul vânzărilor de muzică clasică în Franța și Belgia.

Repertoriul de pe discul "Legende" cuprinde cu adevărat legende ale repertoriului francez - de la Marseileza interpretată alături de tenorul Roberto Alagna, la Non, je ne regrette rien, transformată într-un hit de Edith Piaf. Dar nu lipsește nici muzica clasică: Bolero de Ravel, de exemplu. Și nici o emblemă a ceea ce ne imaginăm a fi muzică reprezentativă pentru Franța precum Le soleil brille pe care filmele cu jandarmi ale lui Luis de Funes a transformat-o într-o celebritate.

Albumul "Legende" al ansamblului Legiunii Străine franceze, dirijat Emile Lardeux se lansează la nivel internațional în 18 iunie 2013 și este inclus și în campania "Votează discul de muzică clasică al anului 2013" derulată pe site-ul romaniamuzical.ro.

Săptămâna viitoare, luni, 24 iunie, de la ora 20, ascultați la Radio România Muzical albumul A portrait semnat de clarinetistul austriac de 23 ani Andreas Ottensamer, membru al orchestrei Filarmonicii din Berlin. Este albumul său de debut în cadrul contractului semnat cu Deutsche Grammophon.

Cristina Comandasu