Recomandări Înapoi

Aniversare - soprana Georgeta Stoleriu

Publicat: luni, 18 Ianuarie 2016 , ora 11.43

...O soprană cu o rară strălucire vocală și cu o tehnică impecabilă..." - a scris presa germană despre Georgeta Stoleriu. Este deținătoarea multor distincții naționale și internaționale care îi recunosc valoarea interpretării muzicii vocal-simfonice și camerale. A colaborat cu reputate ansambluri din toata lumea, iar evoluțiile "Studioului de muzica veche" pe care îl conduce au stârnit admirația publicului iubitor al artei lirice. Alături de colegii din "Studioul de muzică veche", a prezentat sute de piese din creația universală sau românească în primă audiție absolută, multe fiindu-i dedicate în mod cu totul special. Într-un repertoriu impresionant, soprana Georgeta Stoleriu a demonstrat o cunoaștere stilistică unanim recunoscută și apreciată, prin diversitatea genurilor abordate: de la muzica vocal-simfonică și miniaturile ce aparțin literaturii Evului Mediu, Renașterii europene, Barocului la creațiile clasice, romantice și, nu în ultimul rând ale secolului XX și cele contemporane. De peste trei decenii, Georgeta Stoleriu cântă cu aceeași limpezime a glasului și a gândului, cu o siguranță ce trădează un echilibru și o liniște interioară aparte. De peste trei decenii, Georgeta Stoleriu este mentor drag și apropiat care a condus pașii formării profesionale multor artiști printre care: Felicia Filip, Ruxandra Donose, Liliana Nichiteanu, Ileana Tonca, Aura Twarowska, Iulia Isaev, Adina Nițescu.

Venerând-o pe cea care i-a fost profesoară, Georgeta Stoleriu a înființat în 1995 bursa personală "Yolanda Mărculescu", pe care o acordă anual tinerilor cântăreți.

Șapte decenii aniversează soprana Georgeta Stoleriu căreia îi este dedicată rubrica "Opera și vedetele ei". (Marți 19 ianuarie 2016, ora 11.00)

Jeanine Costache