Interviuri Înapoi

Anda Louise Bogza – pe scena Arenelor din Verona

Publicat: luni, 30 August 2010 , ora 13.51

În zilele de 25 și 28 august 2010, soprana Anda Louise Bogza a interpretat rolul “Leonora” în spectacolul “Trubadurul” de Giuseppe Verdi, montat în cadrul Festivalului de Operă găzduit de Arenele din Verona. Muziciana română ne-a oferit o declarație, vorbind despre festival, dar despre artiștii cu care a colaborat pentru aceste reprezentații:

“Anul acesta, Festivalul de la Arenele din Verona a ajuns deja la cea de-a 88-a ediție. Sunt multe spectacole, dintre care amintesc “Trubadurul”, “Aida” și “Carmen”.

“Trubadurul”, opera în care evoluez, este în regia lui Franco Zefirelli; de altfel, toate spectacolele de anul acesta sunt un omagiu adus acestui mare regizor. La pupitrul dirijoral se află Marco Armiliato, iar pe scenă mai cântă tenorul Marcelo Alvarez și baritonul Dmitri Hvorostovsky.

Colaborarea cu Franco Zefirelli este una cu totul și cu totul deosebită, regia este plină de colorit, foarte interesantă. Nu este premiera în acest an, au mai fost reprezentații cu “Trubadurul” și anii anteriori, dar cred că vom avea succes și acum, pentru că, în general, toate spectacolele regizate de Franco Zefirelli sunt primite foarte, foarte bine”.

Declarație preluată de Larisa Clempuș