Evenimente Înapoi

Analia Selis, Mariano Castro și Orchestra de Cameră Radio: Tango simfonic la Sala Radio

Publicat: joi, 24 Septembrie 2015 , ora 11.14

Analia Selis revine pe scena Sălii Radio cu un nou eveniment dedicat tango-ului, după cele două ediții ale turneului național "Vă place Tango?", prezentate în toamna anului 2014 și în iunie 2015 în întreaga țară, alături de violoncelistul Răzvan Suma și de chitaristul și compozitorul argentinian Julio Santillan.

Miercuri, 7 octombrie (19.00), artista vă invită la o seară de tango simfonic, sub bagheta dirijorului Radu Popa - dirijor permanent al orchestrei Filarmonicii Banatul, Timișoara - alături de Orchestra de Cameră Radio și de Mariano Castro, pianistul argentinian al trupei Narcotango (alături de care Mariano Castro a fost nominalizat de două ori în cadrul Latin Grammy Awards, 2009 și 2010, la categoria "Cel mai bun album de tango").

În concertul de la Sala Radio veți asculta piese cunoscute de tango, milonga și vals/tango, semnate de mari compozitori precum Astor Piazzolla sau Carlos Gardel, dar și celebrele șlagăre autohtone Zaraza, Vrei sa ne întâlnim sâmbătă seară? sau Mână, birjar!. Printre titlurile ce se regăsesc în repertoriul serii se numără și: Milonga Sentimental, Flor de lino, El choclo, Por una cabeza, Se dice de mi ș.a. Toate aranjamentele orchestrale sunt realizate de Mariano Castro.


ANALIA SELIS

Una dintre cele mai exotice și mai apreciate voci din peisajul muzical românesc, ANALIA SELIS, originară din Argentina, a cântat în numeroase concerte proprii, în cele mai importante săli din România: Sala Palatului, Teatrul Național, Sala Polivalentă, Sala Radio și în filarmonicile din țară. A fost invitată să deschidă evenimente muzicale im­portante, ca cele susținute de Buena Vista Social Club, Juanes, Natalie Imbruglia, Septeto National de Cuba. Analia Selis a reprezentat Argentina la Festivalul Cerbul de Aur - 2004, când s-a clasat pe locul 3. Acest moment important i-a adus imediat un contract propus de casa de discuri "Media Pro Music", cu care a lansat două albume - "Aqui hoy" și "Aqui manana" - urmate de apariția discografică "Suenos" - "Vise" (album realizat de Cat Music). În anul 2009, Analia Selis a lansat proiectul "Latino America" - prin care s-a întors la muzica ei de suflet din țara natală - și a dăruit publicului albumul "Cântece de Crăciun pentru cei mici și cei mari". În 2010 a înregistrat albumul "Un instante", alături de chitaristul Julio Santillan, violoncelistul Răzvan Suma și actrița Mihaela Teleoacă.


MARIANO CASTRO…

… originar din Buenos Aires - Argentina, a început studiile muzicale la pian și chitară de la vârsta de 9 ani. După absolvirea Conservatorului Muzical Melani din Buenos Aires, în cariera sa ca interpret a abordat mai multe stiluri muzicale, cântând în trupe de rock, jazz, tango, folclor și muzică clasică, și, de asemenea, a fost apreciat ca pianist și chitarist solo. În prezent este pianist al trupei Narcotango - care realizează o fuziune între tango, jazz și muzică electronică - și este fondatorul Orchestrei Tango Colectivo. Alături de Narcotango, dar și ca solist de pian și chitară, are la activ peste 25 de turnee internaționale în Europa, Statele Unite, Canada și America Latină. În cariera sa de compozitor și orchestrator, scrie aranjamente muzicale și compune pentru mai multi artisti interpreți. De referință este participarea sa în calitate de compozitor la ultimele două albume ale trupei Narcotango, unul dintre acestea - "Limanueva" - fiind nominalizat la Premiile Latin Grammy în 2010, la categoria "Cel mai bun album de tango".


RADU POPA…

este dirijor permanent al orchestrei Filarmonicii Banatul - Timișoara. După studiile la Universitatea Națională de Muzică București și-a continuat specializarea la Hochschule für Musik - Viena și s-a pregătit cu renumitul dirijor român de notorietate mondială Erich Bergel, elev strălucit al lui Herbert von Karajan. Invitat permanent al orchestrelor românești (Filarmonica George Enescu - București, Filarmonica Transilvania - Cluj, Filarmonica Moldova - Iași etc.), Radu Popa și-a construit o carieră derulată între scenele de concert importante ale României și turnee în străinătate. De pe podiumul sălii "Giuseppe Sinoppoli" a celebrului Auditorium din Roma (în compania Orchestrei Naționale Radio) până la renumitele săli KBS și Seoul Arts Center din Coreea de Sud - dirijând orchestrele filarmonice Janacek, Ostrava - Rep. Cehă, Transilvania - Cluj și Banatul - Timișoara, Radu Popa dirijează concerte de o înaltă ținută artistică. Paris, Basel, Baden-Baden, Mannheim ș.a. se înscriu între destinațiile în care artistul susține concerte.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvențele Radio România Cultural și Radio România Muzical din țară și în streaming live pe internet pe www.radiorormaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărturești, Humanitas, în benzinăriile OMV și la casa de bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.