Recomandări Înapoi

Alexandru Tomescu - Interpretul zilei la Radio România Muzical, luni, 13 martie

Publicat: vineri, 10 Martie 2017 , ora 11.17

Alexandru Tomescu, violonistul care ajunge de fiecare dată când urcă pe scenă la inima publicului său, este protagonistul rubricii Interpretul zilei de luni, 13 martie. De la ora 10.00, în cadrul emisiunii Arpeggio, Monica Isăcescu a ales înregistrări cu lucrări de Johann Sebastian Bach și Aram Haciaturian pentru a ilustra muzical portretul artistului.

Alexandru Tomescu este laureat al Concursurilor Paganini de la Genova (1995), "Marguerite Long - Jacques Thibaud" de la Paris (1999) și "George Enescu" (1999) și a concertat sub bagheta unor dirijori importanți, între care Kurt Masur și Valery Gergiev, alături de pianiști precum Valentina Lisitsa și Eduard Kunz, în săli importante din lume dar și în turnee anuale în țara noastră, fiind aplaudat de fiecare dată de un public numeros și entuziast.

Albumul "Bach to basics" al violonistului a fost desemnat prin votul ascultătorilor Radio România Muzical ”Discul de muzică clasică al anului 2016”, iar Alexandru Tomescu va fi protagonistul unui prim eveniment aniversar Radio România Muzical – 20 de ani. Pe 16 martie, în Sala Cerchez a Muzeului Național Cotroceni, el va interpreta lucrări pentru vioară solo de Bach, repertoriul inclus și pe "Discul de muzică clasică al anului 2016".

Anticipând acest eveniment, Monica Isăcescu vă propune,în cadrul rubricii Interpretul, zilei Partita nr.3 pentru vioară solo de Bach, alături de Concertul în re minor de Aram Haciaturian, cu Alexandru Tomescu - solist al Orchestrei Naționale Radio, dirijor Tiberiu Soare. 

Andreea Chiselev