Evenimentele săptămânii Înapoi

Alain Altinoglu va conduce Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Bavareze la Alte Oper din Frankfurt

Publicat: miercuri, 31 Mai 2023 , ora 10.27

Radio România Muzical vă oferă un concert preluat în transmisiune directă de la Alte Oper din Frankfurt, care va avea loc pe scena Sălii Mari, unde Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Bavareze va colabora cu dirijorul Alain Altinoglu. Francez cu origini armene, el a fost numit, începând cu stagiunea 2021-2022, șef al unei alte importante orchestre germane de Radio, Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Frankfurt, așadar orașul unde se află Alte Oper.

În seara de 16 iunie 2023, de la ora 21,00 - Alain Altinoglu va conduce însă Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Bavareze, într-un program cu lucrări de Beethoven și Mahler.

Veti putea asculta Concertul nr. 2 op. 19 în Si bemol major pentru pian și orchestră de Ludwig van Beethoven, iar după pauză se va interpreta Simfonia a IV-a în Sol major de Gustav Mahler. Solistul Concertul nr. 2 de Ludwig van Beethovenva fi pianistul coreean Seong-Jin Cho, născut în 1994 la Seul, despre care publicația "San Francisco Chronicle" ne spune că "afișează o varietate impresionantă de culori timbrale și o tehnică remarcabilă". Seong-Jin Cho s-a afirmat în 2015, când a câștigat Premiul I la Concursul Internațional "Frédéric Chopin" de la Varșovia.

"Ne bucurăm de bucuriile cerești", se spune în solo-ul sopranei Benedetta Torre din ultima parte a unei simfonii, diferită de toate celelalte simfonii ale lui Gustav Mahler. Simfonia a IV-a în Sol major a acestui mare compozitor austriac, pornește de la cântecul "Das himmlische Leben", "Viața cerească" și ne prezintă viziunea unui copil asupra raiului prin vocea sopranei care se aude în finalul simfoniei. Soprana Benedetta Torre va interpreta acest rol, ea s-a născut la Genova în 1994, a câștigat Premiul Tineretului în 2012 la concursul de canto "Francesco Paolo Tosti", apoi premiul II la concursul "Renata Tebaldi", iar la ediția a patra a Competiției de Operă de la Portofino, Italia, a câștigat premiu I. De atunci, cântă cu succes pe scene italiene și europene.


Laura Ana Mânzat