Evenimentele săptămânii Înapoi

'Ah, ce bucurie!' - 1 Decembrie și Corul de Copii Radio

Publicat: marți, 24 Noiembrie 2020 , ora 16.50

Cel mai recent album al Corului de Copii Radio apărut, luna aceasta, la Editura Casa Radio sub titlul "Ah, ce bucurie!" va fi difuzat la postul Radio România Muzical în data de 1 decembrie 2020, începând cu ora 12.00. Difuzarea albumului va fi precedată de o prezentare a compact-discului realizatăchiar de dirijorii Corului de Copii Radio, Voicu Popescu și Răzvan Rădos, și transmisă, video, pe pagina de Facebook a Editurii Casa Radio începând cu ora 11.30.

1 decembrie, o zi specială ce armonizează multiple aniversări: sărbătorim, bineînțeles, Ziua Națională a României, dar îl aniversăm și pe dirijorul Ion Vanica, născut la 1 decembrie 1917, cel care în anul 1945 a avut inițiativa înființării Corului de Copii Radio, prestigiosul ansamblu împlinind astfel anul acesta 75 de ani de activitate.

Compact-discul "Ah, ce bucurie!" reprezintă o "oglindă" sonoră a performanței artistice înalte și constante cu care tinerii interpreți au abordat de-a lungul timpului, sub conducerea maeștrilor dirijori, un repertoriu extrem de variat, de la lucrări religioase la cele laice, de la piese preclasice și renascentiste la opusuri moderne și contemporane.

La cei 75 de ani ai săi, Corul de Copii Radio este o uriașă familie care se prezintă anual la Sala Radio cu concerte a cappella sau apare în concerte vocal-simfonice alături de ansamblurile instituției, dar există și familia mare a foștilor membri ai Corului, care își continuă copilăria într-un virtual Neverland, dovedind că sufletul care le-a înflorit la Corul de Copii, le-a amprentat definitiv existența. (Dirijorul Voicu Popescu)

Selectând lucrările pentru playlistul acestui album, am parcurs o adevărată cale inițiatică, putând să trasez fire invizibile între dirijorii Corului de Copii Radio de-a lungul zecilor de ani, de la fondatorul-legendă Ion Vanica la Eugenia Văcărescu Necula, sau de la Elena Vicică la Voicu Popescu. Fiecare dirijor și-a adus contribuția unică prin evoluția sonorității și sensibilitate sau prin câștigurile organizatorice și repertoriale ale ansamblului. Un parcurs spectaculos în care fiecare generație a păstrat și a inovat, a redescoperit comori muzicale și a întregit repertorii, construind permanent, la înălțimi din ce în ce mai amețitoare, acest brand românesc. (Dirijorul Răzvan Rădos)

Detalii album: www.edituracasaradio.ro

https://www.edituracasaradio.ro/prod.htm?grp=4&cat=22&prod=2686