Agenda de concert Înapoi

Agenda Culturală a Teatrului Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" Galați

Publicat: joi, 4 Iulie 2024 , ora 11.59


În finalul acestei săptămâni, duminică, 7 iulie, ora 18:30, Teatrul Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" va prezenta publicului un regal muzical prin opera Adriana Lecouvreur, una dintre cele mai romantice opere din întreaga literatură a acestui gen muzical, cu toate că a fost compusă la începutul secolului XX. Această reprezentație marchează încheierea stagiunii 2023-2024.

Adriana Lecouvreur a fost compusă de Francesco Cilea pe un libret de Arturo Colautti, bazat pe piesa de teatru omonimă scrisă de Eugène Scribe și Ernest Legouvé. Lucrarea prezintă o poveste dramatică despre dragoste, prietenie și rivalitate în fascinanta lume a teatrului, o poveste inspirată din viața celebrei actrițe a Comediei Franceze, Adriana Lecouvreur. Melodicitatea, expresivitatea și înlănțuirea dramatică vor oferi publicului un spectacol de neuitat.

Premiera acestei lucrări impresionante pe scena liricului gălățean a marcat anul trecut în luna octombrie deschiderea Festivalului Internațional "Leonard", ediția a XIX-a, stârnind ropote de aplauze și aprecieri din partea criticilor de specialitate. Suntem convinși că și de această dată publicul va fi încântat de prestația artiștilor și va fi cucerit de povestea prezentată.

Pe scenă, alături de orchestra simfonică, corul și baletul Teatrului veți putea urmări soliștii: Ana Băcanu, Doru Iftene (invitat - Constanța), Florentina Soare (invitată - Brașov), Constantin Lupu (debut), Tudorel State (debut), Sebastian Băncilă (debut), Valeria Drăguș, Mădălina Munteanu, Valentin Vasopol și Elvis Butunoi. La pupitrul dirijoral va fi maestrul Gheorghe-Victor Dumănescu. Regia artistică a fost realizată cu multă dăruire de Anda Tăbăcaru, iar scenografia este semnată de Ionuț Mitrofan.

Această reprezentație a operei Adriana Lecouvreur reprezintă o oportunitate unică de a încheia povestea stagiunii 2023-2024 cu un eveniment de înaltă valoare artistică, menit să încânte publicul și să lase o amintire de neșters în inimile tuturor celor prezenți.