Actualitatea internațională Înapoi

Adriana Cristea și Greta Gasser - recital la ICR Londra

Publicat: luni, 22 Februarie 2016 , ora 0.00

Populara serie de concerte organizate de Institutului Cultural Român din Londra pe scena de la St Martin-in-the-Fields prezintă astăzi, 22 februarie 2016, un recital susținut de violonista Adriana Cristea și pianista Greta Gasser. Cele două vor interpreta un program divers care include lucrări de Serghei Rahmaninov, Nikolai Kapustin, Johann Sebastian Bach, Antonio Bazzini, dar și piese de Paul Constantinescu și Ciprian Porumbescu.

Născută în România într-o familie de muzicieni, Adriana Cristea a început studiul viorii la vârsta de 5 ani, iar un an mai târziu a avut primele apariții în public. În 2015, a absolvit studiile masterale ale Colegiului Regal de Muzică din Manchester, sub îndrumarea violonistului și profesorului Yossi Zivoni. De-a lungul anilor, Adriana a câștigat 25 de premii naționale și internaționale la importante competiții muzicale.

Greta Gasser a început studiul pianului la vârsta de 7 ani și, de-a lungul timpului, a avut recitaluri în București, Constanța, Tulcea și Manchester, fiind premianta concursurilor internaționale de muzică "George Georgescu", "W. A. Mozart International Music Competition" și a Olimpiadei Naționale de Muzică din România. În prezent, își continuă studiile la Royal Northern College of Music din Mancester, sub îndrumarea profesorului Frank Wibaut.