Actualitatea internațională Înapoi

Adrian Sâmpetrean cântă la Opera din Chicago

Publicat: luni, 12 Februarie 2018 , ora 0.00
În această lună, basul român Adrian Sâmpetrean susține o serie de șapte reprezentații, începând din 4 februarie, la Opera din Chicago. Muzicianul născut la Cluj-Napoca în anul 1983 interpretează rolul "Giorgio" în spectacolul "Puritanii" de Vincenzo Bellini, prezentat sub conducerea dirijorului Enrique Mazzola. Regia este semnată de Eric Einhorn, iar din distribuție mai dac parte soprana Albina Shagimuratova, tenorul Lawrence Brownlee și baritonul Anthony Clark Evans.
În presa de specialitate din Chicago au apărut deja cronici elogioase la adresa basului Adrian Sâmpetrean și a spectacolului "Puritanii". Chicago Classical Review scrie: "Adrian Sâmpetrean a dovedit că se potrivește perfect în rolul 'Giorgio'. Înaltul cântăreț român interpretează personajul impozant și demn, care este unchiul Elvirei. Un bas cu amplitudine și rafinament, el ne-a oferit un duet emoționant, "Suoni la tromba", împreună cu Anthony Clark Evans. Sâmpetrean este, de asemenea, un actor bun, care transmite compasiune reținută în actul al II-lea, atunci când Elvira își pierde simțul realității.".
Adrian Sâmpetrean va evolua în ultimele patru reprezentații ale spectacolului amintit în datele de 13, 16, 24 și 28 februarie.
Larisa Clempuș