Cronici Înapoi

Adrian Iorgulescu din nou Președinte al UCMR

Publicat: miercuri, 5 Mai 2010 , ora 12.15

Vineri, 30 aprilie 2010, au avut loc alegeri pentru desemnarea conducerii Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România. În urma acestora, noul președinte este compozitorul Adrian Iorgulescu, iar vicepreședinte - compozitorul Ulpiu Vlad.

Componența biroului executiv al forului amintit este următoarea: Adrian Iorgulescu - Președinte, Cornel Țăranu - Vicepreședinte, Dan Buciu - Coordonatorului Biroului Secției de Muzică Corală și Didactică, Dan Dediu - Coordonatorul Biroului Secției de Muzică Simfonică, de Cameră, de Operă și Balet, Anton Șuteu - Coordonatorul Biroului Secției de Muzică Ușoară, Antigona Rădulescu - Coordonatorul Biroului Secției Muzicologie.


Iată ce ne-a declarat cu prilejul realegerii sale, Adrian Iorgulescu, Președintele Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România:

«Am avut o perioadă de cinci ani în care nu am mai deținut funcția de președinte al instituției - timp în care m-am ocupat de chestiuni legate de mandatul meu la Ministerul Culturii și Cultelor; în ultimii patru ani, președintele și echipa au fost modificate. Sper că rețeta succesului să stea pe de o parte în continuitate, pe de altă parte în demararea unor noi tipuri de abordare - direcții de acțiune, proiecte și programe specifice.

Doresc o revitalizare a activității Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România în următorii ani și o mai bună promovare a muzicii și muzicologiei românești în contextul național și în cel internațional. Unul dintre lucrurile pe care le-am spus în repetate rânduri la Adunarea generală au ținut de întinerirea breslei, care sunt sigur că va conduce inerent și la o mai puternică dinamizare activității în interiorul Uniunii.»


Alexandra Cebuc