Actualitatea internațională Înapoi

Adela Liculescu susține astăzi un prim recital în semifinala Concursului Internațional de Pian Honens

Publicat: vineri, 31 August 2018 , ora 0.00
Pianista Adela Liculescu, stabilită la Viena, este unul dintre cei 10 semifinaliști ai Concursului Internațional de Pian Honens, derulat la Calgary, în Canada. În cadrul semifinalei, Adela Liculescu va susține un recital de 65 de minute astăzi, 31 august, la ora locală 12:30, la Sala de concerte Jack Singer din complexul de săli Arts Commons. Pianista va interpreta „Chansons gaillardes” de Francis Poulenc, Sonata pentru vioară și pian în sol minor de Claude Debussy și Sonata pentru vioară și pian nr. 1 în la major, op. 13 de Gabriel Fauré. Partenerii de scenă ai pianiștilor din semifinală vor fi baritonul Phillip Addis și violonistul Jonathan Crow. Tot în cadrul semifinalei, Adela Liculescu va susține și un recital solo, în data de 2 septembrie, în care va interpreta opusuri de Christoph Willibald Gluck, Domenico Scarlatti, Franz Liszt, George Enescu și Igor Stravinski.

Juriul în fața căruia va evolua Adela Liculescu îi are în componență pe pianiștii Alessio Bax, Ingrid Fliter, Wu Han, André Laplante și Minsoo Sohn, pe Annette Josef, Managing Director al Orchestrei Simfonice din Munchen și pe Asadour Santourian, vice-președinte de administrație artistică și consilier artistic la Festivalul și Școala de muzică de la Aspen.

Concursul oferă un mare premiu, The Honens Prize for Piano, în valoare de 100,000 de dolari canadieni, unui „pianist excepțional, care reprezintă cel mai bine filozofia artistului complet”. Dintre finaliști sunt aleși doi muzicieni, recompensați fiecare cu Raeburn Prize, în valoare de 10,000 de dolari canadieni, iar șapte dintre cei zece semifinaliști vor primi fiecare câte un premiu în valoare de 2,500 de dolari canadieni.
Lucian Haralambie