Se întâmplă la Radio România Înapoi

Acord de colaborare între Radio România și Teleradio-Moldova

Publicat: luni, 7 Martie 2022 , ora 9.48

Vineri, 4 martie, a fost semnat Acordul de colaborare dintre Societatea Română de Radiodifuziune și IP Compania Teleradio Moldova. Documentul a fost semnat de către Răzvan Ioan Dincă - Președinte Director General Radio România și de Vlad Țurcanu - Director General Teleradio-Moldova. A fost prezent la eveniment ES Victor Chirilă, Ambasador al Republicii Moldova la București.

Primul acord bilateral pe care l-a semnat Radioul Public după apariția Legii de organizare și funcționare 41, in 1994, a fost cu Teleradio- Moldova. De atunci și până în prezent, cele două instituții nu au încetat să colaboreze, în principal în zona schimbului de informații și emisiuni. Schimbul reciproc de experiență și tehnologii, consultările în domeniul studiilor de audiență și ale relației cu ascultătorii, realizarea de programe comune, corespondențe, schimbul de artiști și formații muzicale sunt doar câteva dintre prevederile Acordului.

"Consider că întâlnirea de azi, pe lângă caracterul concret - cel al semnării Acordului de colaborare dintre Societatea Română de Radiodifuziune și Compania "Teleradio-Moldova", are și o valoare simbolică. Am convingerea că semnarea noului Acord de colaborare va consolida legăturile dintre instituțiile noastre, iar întâlnirea cu domnul director general Țurcanu a fost un bun prilej de a identifica principalele provocări cu care ne confruntăm dar, mai ales, un bun prilej pentru a găsi împreună răspunsuri la întrebările ce ne frământă. ... Domnule Țurcanu, am preluat mandatele de conducători ai mediei publice din România și Moldova cam în aceeași perioadă, avem în față un mandat deloc simplu având în vedere conjunctura internațională actuala, de aceea, acum, poate mai mult ca oricând avem datoria să...ținem aproape." a declarat Răzvan Ioan Dincă, Președintele Director general al Societății Române de Radiodifuzune.

"Știți foarte bine că în urmă cu o săptămână am examinat și posibilitatea amânării acestei întâlniri simbolice și foarte calde după cum s-a dovedit, dar am insistat să ne păstrăm agenda pentru că în felul acesta arătăm că războiul din Ucraina nu ne-a turnat plumb în picioare și nu ne face să încremenim în toate proiecțiile noastre de viitor, dimpotrivă, o privire către viitorul relațiilor noastre dintre Radiodifuziunea din România și Teleradio-Moldova trebuie să existe și trebuie să se dezvolte, mai ales că anumite îndoieli cu privire la parcursul comun, dacă au existat în trecut, ele se spulberă în aceste zile, în care se vede cu o claritate debordantă cum se împart lumile și cărei lumi îi aparținem noi. Misiunea noastră este să adunăm oamenii laolaltă și să le vorbim pe aceeași voce. Vă mulțumesc domnule președinte pentru o atitudine personală specială, pentru mine și pentru colegii mei, îi mulțumesc domnului ambasador că ne este alături și ne sprijină, asta însemnând că este vorba despre un proiect ce depășește cadrul strict instituțional." a declarat la finalul ceremoniei de semnare Vlad Țurcanu, Director General Teleradio-Moldova.