Interviuri Înapoi

A patra ediție a Ogis Talent Show la final

Publicat: vineri, 31 Mai 2013 , ora 14.00

 

În 31 mai 2013 a avut loc finala celei de-a patra ediții a Concursului «Copiii au talent», eveniment ce are și o latură caritabilă. Concursul este organizat de Școala Internațională înființată și condusă de Olga Gudynn, care ne-a acordat un interviu:


Ogis Talent Show a fost un eveniment creat de copiii grădinițelor și școlilor Olga Gudynn. A fost ideea lor de a crea un eveniment care să le dea ocazia copiilor talentați să urce pe scenă și să prezinte colegilor, părinților, momente artistice pregătite de ei. Iată că după trei ani Ogis Talent Show crește și se adresează atât copiilor din grădinițele și școala Olga Gudynn, cât și copiilor din grădinițe, școli particulare și publice din București și județul Ilfov.


Concursul Ogis Talent Show include o acțiune umanitară, povestea lui Cătălin. Despre ce este vorba?

Este colegul lor, colegul copiilor din grădinița Olga Gudynn, sediul Cotroceni. Ei s-au gândit ca la acest eveniment să invite mai mulți părinți, copii de la alte școli, alte grădinițe să-și vândă jucăriile, să vândă limonadă, să vândă obiecte lucrate manual pentru a strânge bani pentru Cătălin. Cătălin este un băiețel în vârstă de trei ani, băiețel din grădinița noastră, care de curând, înainte de Paști a aflat că suferă de leucemie. Cu toții, întreaga comunitate Olga Gudynn ne dorim să-l ajutăm în strângerea de fonduri. Tratamentul este foarte scump, costă 150.000 de euro și durează un an.


Vă dorim să reușiți să strângeți toți acești bani.

Să ne ajute Dumnezeu și mulțumim că ne dați posibilitatea să promovăm acest caz.


Ce anume trebuie să nu lipsească din educația oricărui copil?

Considerăm că cel mai important lucru în educația copilului este toleranța. Copiii trebuie să fie toleranți, să fie siguri pe forțele proprii, să aibă curaj, să-și dezvolte gândirea critică și să-i ajute pe ceilalți, pentru că ajutându-i pe ceilalți învață să se ajută și pe ei.


Finala va avea loc la World Trade Center, sala New York. Va cuprinde 32 de momente și cu siguranță veți fi ca și la preselecție peste tot, urmărind fiecare detaliu pentru ca totul să fie perfect. Dacă ați putea fi lângă fiecare copil, lângă cel care va urca pe scenă, ce mesaj i-ați transmite fiecăruia dintre ei?

Să aibă cât mai mult curaj și să arate celorlalți ce le place să facă și ce știu ei să facă mai bine. Așa cum spunea și Walt Disney "If you can dream it, you can do it", așa că dacă copiii visează, pot face orice, să aibă curaj.

Interviu realizat de Simona Dumitriu