Agenda de concert Înapoi

'100... de sărbători' - un concert dedicat Centenarului României și Crăciunului, prezentat de Corul de Copii Radio!

Publicat: marți, 4 Decembrie 2018 , ora 12.14

Ca în fiecare an în luna cadourilor, Corul de Copii Radio vă invită duminică, 9 decembrie (19.00), la un concert-eveniment, intitulat sugestiv "100... de sărbători" și derulat sub bagheta dirijorului RĂZVAN RĂDOS.

Prima parte a serii este dedicată Centenarului României și aduce pe scena Sălii Radio muzică românească tradițională, fragmente din proiectul de succes intitulat "ROMANIAN ROOTS" ("AMPRENTE"). Acest spectacolul multimedia a fost prezentat la "Simpozionului Mondial de Muzică Corală", organizat la Copenhaga de Federația Internațională a Muzicii Corale (2008), în cadrul Zilelor Europene Neudrossenfeld - Germania, la Festivalul "Let the Future Sing" - Suedia și la "International Thracian Choir Festival" - Bulgaria (2009).

În cea de-a doua parte a serii veți asculta îndrăgite colinde românești, iar pentru bis-uri sunt pregătite câteva surprize : o parte dintre cele mai cunoscute cântece internaționale de Crăciun! Evenimentul se desfășoară cu participarea pianistei MAGDALENA FAUR.

Urările muzicale pe care Corul de Copii Radio le adresează publicului capătă o dimensiune și mai amplă prin compact-discul recent apărut la Editura Casa Radio, intitulat "Corul de Copii Radio, dirijor Voicu Popescu. COLINDE". Albumul va fi lansat, în pauza concertului, în foaierul central al Sălii Radio. La eveniment vor participa dirijorul Corului de Copii Radio - Voicu Popescu - și semnatara prezentării albumului, Liliana Pispiris, iar la finalul spectacolului, dirijorul Voicu Popescu va acorda publicului o sesiune de autografe.

Acest CD cuprinde o frumoasă colecție de colinde românești și străine interpretate cu mult profesionalism de Corul de Copii Radio, într-o serie de înregistrări speciale realizate anul acesta la Radio România, în fapt o reconstituire originală a concertului de colinde de la Sala Radio din 9 decembrie 2017, derulat exact cu un an în urmă.

Albumul va fi disponibil, la preț de producător, la librăria Editurii Casa Radio din str. Temișana nr. 31 sau prin comandă online pe site-ul editurii (www.edituracasaradio.ro). De asemenea, va putea fi achiziționat de la partenerii de distribuție, incluzând librăriile Humanitas și Cărturești.

În 2015, Corul de Copii Radio a aniversat 70 de ani de existență, moment marcat prin participarea în Grecia, la Volos, în concertul de deschidere al Festivalului Internațional de Muzică Evmelia, prin concertul aniversar "70 DE PRIMĂVERI" susținut pe 25 aprilie 2015 (Sala Radio) și prin participarea la Festivalul "George Enescu" 2015. În același an, Corul de Copii Radio s-a calificat - alături de alte 8 ansambluri din întreaga lume - în finala de la Munchen a uneia dintre cele mai prestigioase competiții corale internaționale: LET THE PEOPLES SING. Concursul esteun apreciat eveniment din circuitul muzicii vocale, aflat sub auspiciile Uniunii Europene de Radio și Televiziune (European Broadcasting Union).

Creat în 1945, Corul de Copii Radio e fost și este o adevărată școală de educație prin muzică a tinerelor generații și o "pepinieră" de talente pentru scena muzicală românească. Cele peste 50 de participări la festivaluri, turnee artistice și concursuri internaționale în aproape toate statele Europei, Japonia, SUA și Canada, au adus ansamblului Radio România prețioase distincții și premii. Mai mult, în 2004, corul a avut onoarea de a primi titlul de "AMBASADOR CULTURAL AL UNIUNII EUROPENE", acordat de către Federația Corurilor din Uniunea Europeană.