Cronici Înapoi

1 Martie – Concert caritabil susținut de Camerata Regală

Publicat: marți, 2 Martie 2010 , ora 15.45
Cadoul de 1 Martie pentru copiii bolnavi de cancer sau leucemie a fost un concert caritabil susținut în 1 martie 2010 la Ateneul Român de Camerata Regală. Evenimentul a fost organizat de acest ansamblu în parteneriat cu Fundația Speranță pentru speranță sub Înaltul patronaj al Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Concertul a marcat începutul campaniei „Vise de ghiocei”, campanie menită să strângă fonduri pentru înființarea primei grădinițe oncologice pentru copiii ce suferă de aceste boli incurabile.

Țin în mod deosebit să îi laud pe membrii Cameratei Regale pentru că au acceptat să susțină acest concert. Iată că există tineri cu discernământ și sensibili la adevăratele drame de zi cu zi. Din păcate, numărul redus al celor aflați în public arată că preocuparea pentru aspectele umanitare ale vieții pare să fie unilaterală.

„Camerata” a avut o evoluție bună. E drept că pe alocuri au existat unele nesincronizări, unele minusuri în ceea ce privește acuratețea. Dar pentru un ansamblu aflat la cea de-a doua apariție în public, pot spune că au făcut față bine contextului. Iar scopul nobil pe care și-au propus să îl îndeplinească este mai presus de orice mică greșeală. Sunt convinsă că pe viitor vor evolua către noi performanțe.

În foaierul Ateneului Român au existat două standuri la care puteau fi cumpărate cărți, banii obținuți din vânzare fiind și ei direcționați către Fundația „Speranță pentru Speranță” și către copiii bolnavi de cancer.

A fost o seară binevenită, fiindcă demersul Cameratei Regale și al Fundației „Speranță pentru speranță” a reușit, zic eu, să aducă în fața conștiințelor noastre adevăratele probleme care există în lumea aceasta, făcându-ne să uităm pentru două ore măcar, de pseudo-tragediile cu care suntem asaltați în general.
Petra Gherasim