Ecouri din școli

Arhiva : 2023 | 2022 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 |

AUDIO. Ascultă 5 minute de muzică clasică la Liceul Pedagogic Carmen Sylva din Timișoara

Publicat: vineri, 15 Decembrie 2017 , ora 14.00
 


Sunt la Liceul Pedagogic "Carmen Sylva" din Timișoara…

"Mă numesc Gabor Iulia Elisa. Sunt în clasa a VII-a A."

Ce părere ai despre acest proiect?

"Cred că muzica clasică are un rol foarte important în educația noastră. Toți avem nevoie de 5 minute de muzică clasică și din prima, să spun așa, ne-a prins proiectul acesta. Mie una mi-a plăcut foarte mult Aria clopoțeilor din opera Lakme de Leo Delibes și Aria Dalilei din opera Samson și Dalila."

"Mă numesc Lupulescu Alexandru. Sunt în clasa a VII-a C la Liceul Pedagogic Carmen Sylva din Timișoara."

Cum e să răspunzi on line la aceste întrebări propuse de Radio România Muzical?

"Foarte ușor, deoarece doar te duci pe site și selectezi răspunsurile corecte și trimiți formularul."

"Simu Mariana din clasa a VII-a C. Acest proiect este foarte, foarte interesant și chiar îmi place foarte mult și mi-aș dori să continue."

"Mă numesc Dragos Vărgăneanțu. Am 11 ani și sunt din clasa a V-a B. Când ascult muzică mi se ridică părul într-un fel, îmi place foarte mult muzica. Îți transmite o stare de a fi liber."

Ascultă 5 minute de muzică clasică - Radio România Muzical. Cum ți s-a părut ideea?

"Trebuie să ascultăm măcar 5 minute. Ar trebui și mai mult pentru a ne dezvolta personal. Am ascultat Farandola din Suita Arleziana."

"Mă numesc Olaru Mara Alexia și sunt în clasa a VI-a B la Liceul Pedagogic Carmen Sylva din Timișoara. Muzica este foarte expresivă. Eu mi-o imaginez ca pe un ocean. Muzica clasică este tot timpul liniștitoare; este ca și o mamă care-și liniștește copilul atunci când plânge. Pe mine mă liniștește, de aceea spun acest lucru. De fiecare dată când sunt într-un moment mai prost sau am nevoie de consolare o să ascult tot timpul muzică clasică. De fiecare dată când le-am spus părinților mei… Mamă, am făcut muzică la școală. Am completat formularul on line era foarte fericită. Mi se pare un proiect foarte creativ. Copiii ar trebui să asculte muzica clasică pentru că este minunată. Și cei care nu știu de muzica clasică, ar fi perfect să înceapă să o asculte pentru că nu-i de pierdut."

"Mă numesc Tomescu Nicolae Ioan. Sunt de la Liceul Pedagogic Carmen Sylva din Timișoara. Acest proiect este benefic tuturor. Încurajez toți oamenii să asculte muzică clasică pentru că este necesară tuturor și la minte și la suflet și la trup."

"Mă numesc Neagoe Ioana Luiza și sunt în clasa a VI-a B la Liceul Pedagogic Carmen Sylva din Timișoara. Cu ajutorul acestui proiect până și eu am ajuns să ascult mai des această muzică clasică și i-am descoperit farmecul. Îl apreciez foarte mult pe Serghei Rahmaninov, un rus, care este un pianist și compozitor."

"Mă numesc Dumitrașcu Teodora. Sunt în clasa a VI-a A la Liceul Pedagogic Carmen Sylva din Timișoara."

Cum înțelegi tu muzica, Teodora?

"Ca un fel de a fi. Este foarte relaxant să asculți muzică. Parcă scapi de probleme când asculți muzică. În unele momente mi se pare că este mai greu s-o înțeleg, mai ales când sunt pusă să solfegiez… atunci parcă văd hieroglife, dar în rest, nu. Mi se pare foarte ușor."

Doamna profesoară Carmela Simionovici de la Liceul Pedagogic Carmen Sylva din Timișoara…

"Este primul an în care am recurs la acest proiect - Ascultă 5 minute de muzică clasică. Bineînțeles, cu sprijinul domnului inspector prof. dr. Aurel Băcilă, care ne-a transmis fișierele pentru fiecare lună. Vine în sprijinul elevilor și prin faptul că ei accesează, cel puțin în orele mele, site-ul Radio România Muzical pentru ei este o bucurie în plus. Felicitări, Radio România Muzical! Și mai așteptăm și alte propuneri în viitor."

Reportaj realizat de Simona Stoița - Radio România Timișoara.