Reportaje

AUDIO. 'Ascultă 5 minute de muzică clasică' în spații neconvenționale - la Mobexpert

Publicat: marți, 22 Martie 2016 , ora 13.32
 
"Mi se pare o idee foarte bună. Ca obiecție, aș fi vrut ceva mai mult timp, nu doar cinci minute. La alte locuri de muncă obișnuiam să ascult muzica clasică dimineața, pentru că ne dă un pic de energie și chiar am simțit treaba asta. Ascultam în căști chiar un sfert de oră de muzică și era super ok. Seara, când intră la noi, la 19.10, se lasă o atmosferă chiar plăcută în magazin și clienții apreciază foarte mult asta. Chiar e nevoie. Nu toți ascultăm muzică acasă, să ne punem noi o muzică clasică, dar ne putem deschide un pic și chiar cred că ne prinde bine, chiar sunt de acord."

"Mi se pare o idee destul de bună. Și la ora aceasta cred că e destul de ok să ascultăm ceva diferit. E ok pentru că ne relaxăm, ținând cont că după o zi de muncă, după atâtea ore… cred că o muzică de genul acesta ne ajută."

Sunt angajați ai magazinului Mobexpert, un nou partener al proiectului Ascultă 5 minute de muzică clasică, vorbind despre această inițiativă Radio România Muzical.

O seară de vineri în care oamenii, obosiți după o zi de muncă, grăbiți spre casă și îngrijorați dacă decizia luată privind noua piesă de mobilier achiziționată este potrivită pentru căminul lor se opresc pentru câteva momente să asculte muzică clasică. Cumpărătorii ne-au împărtășit opiniile lor despre proiect:

"Dacă ascultăm și Boleroul lui Ravel e fantastic! Este benefic pentru cultura muzicală a tuturor. Este un pas înainte."

"E o idee ok, atât că nu știu cât de mult înțelege lumea lucrul acesta, să-l asocieze cu ideea de cumpărătură… alt mediu, ca să zic așa. 5 minute pentru un proiect e ok, dar pentru viitor ar putea fi extins. De ce nu!?"

"E o idee interesantă, care să umple sufletul celor care sunt în magazin. Având în vedere că ei vin să facă niște schimbări."

"Este ok muzica clasică, dar 5 minute e prea puțin!"

"Pe mine cel puțin mă relaxează foarte tare și este tot ceea ce-mi doresc după o zi de muncă, după 12-16 ore de muncă, și cu atât mai mult într-o ambianță de genul acesta."

"Mi se pare că e un lucru bun. E o alternativă la muzica pe care o ascultăm zi de zi în mașină, acasă, la radio… O muzică clasică e mai relaxantă și eu cred că ar trebui să meargă non-stop, dacă mă întrebați pe mine."

Proiectul continuă. Încă 10 zile, până în 31 martie, vă invităm să ascultați cele 5 minute de muzică clasică în spații neconvenționale de pe întreg teritoriul țării - hipermarketuri, mall-uri, magazine de bricolaj și mobilă, librării, muzee și sedii de firme. Detalii complete despre această inițiativă Radio România Muzical găsiți pe site-ul nostru, în secțiunea dedicată proiectului.

Reportaj realizat de Lucian Haralambie