Reportaje

Arhiva : 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 |

AUDIO. Ascultă 5 minute de muzică clasică în spații neconvenționale - Leroy Merlin

Publicat: luni, 15 Aprilie 2019 , ora 11.40
 

În ultimele zile ale acestei ediții a proiectului Ascultă 5 minute de muzică clasică în spații neconvenționale, joi, 28 martie, a fost prezentată partea a III-a din Concertul pentru vioară și orchestră nr. 3 în Sol major de Wolfgang Amadeus Mozart. Cu această ocazie, clienții magazinului Leroy Merlin din Centrul Comercial Sun Plaza au devenit, pentru câteva momente, un public meloman. Acest fapt a fost apreciat de cei prezenți:

"E relaxant, e ok! În regulă. Aș asculta-o, da, nu mă deranjează."

"În general ascult muzică de-asta - în mașină sau atunci când pot. Când lucrez, mai ales. Pur și simplu mă inspiră. E o atmosferă foarte plăcută, calmantă, prietenoasă. Ăsta e proiectul? Credeam că se stă undeva și se ascultă... Da, e o idee foarte bună și, oricum, pe gustul meu. Pe mine m-ați nimerit în privința asta."

"E ok muzica, e chiar liniștitoare. Mie, personal, îmi place!"

Ediția curentă a proiectului Ascultă 5 minute de muzică clasică în spații neconvenționale se încheie la finalul lunii martie. Programul național a inclus atât activități în cadrul școlilor - ce a cuprins audiții și concursuri menite să ușureze contactul elevilor cu muzica clasică - precum și audiții în spații precum hypermarketuri, malluri sau librării, menite să familiarizeze publicul larg cu muzica clasică. Fapt ce va motiva și edițiile viitoare ale proiectului.


Reportaj realizat de Petre Fugaciu