ACUM:
21.00
Scena europeană
Înregistrări sau concerte în direct.
Urmează: 22.30 Interpretul zilei (R) Marile nume din prezent și din trecut.
Apoi: 23.30 De 10 ori despre... culturi muzicale naționale (R) Un serial de inițiere, mai ales, pentru tinerii ascultători.

Știri muzicale din țară Înapoi

Violonistul Alexandru Tomescu, violoncelistul Răzvan Suma şi pianistul Horia Mihail sunt invitaţi la Filarmonica din Sibiu.

Bookmark and Share
Publicat: joi, 18 Octombrie 2007 , ora 0.00
Violonistul Alexandru Tomescu, violoncelistul Răzvan Suma şi pianistul Horia Mihail sunt invitaţi la Filarmonica din Sibiu. Momentul coincide cu deschiderea turneului naţional pe care muzicienii, reuniţi in Romanian Piano Trio, il vor realiza in 30 din ţară, inclusiv in localităţi cu o activitate muzicală mai puţin dezvoltată. Turneul işi propune să promoveze creaţia lui Jean Sibelius, comemorat la 50 de ani de la moarte, a lui Edvard Grieg ? la trecerea unui secol de la stingerea sa din viaţă şi a lui Sir Edward Elgar, omagiat la 150 de ani de la naştere. Turneul, sub genericul ?Music On LG?, se va incheie la mijlocul lunii decembrie. In această seară, la Filarmonica din Sibiu, Răzvan Suma, Horia Mihail şi Alexandru Tomescu vor interpreta Concertele in mi minor pentru violoncel de Sir E. Elgar, in la minor pentru pian de E. Grieg şi in re minor pentru vioară de J. Sibelius. Dirijează Pier Giorgio Calabria din Italia. Ora de incepere este 19,00.