ACUM:
19.00
A piacere
Lucrări din repertoriul clasic, cu o nuanță de weekend
Urmează: 21.00 Opera în interpretări de referință Mari compozitori, mari interpreți.
Apoi: 0.00 Nocturn jazz Un ambiet jazzy pentru nopți senine.

Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Toți pentru România

Bookmark and Share
Publicat: marți, 14 Ianuarie 2020 , ora 9.16
De Ziua Culturii Naționale, Asociația culturală „HEART-CORE” organizează, în parteneriat cu 18 instituții de învățământ și cultură din București și din țară, proiectul „Toți pentru România”, conceput pentru a marca importanța diversității resurselor tradiționale ca element fundamental și definitoriu al culturii românești, se arată într-un comunicat al organizatorilor. În acest scop, evenimentele incluse în proiect vor cuprinde lucrări muzicale, literare sau coregrafice aparținând unor creatori români ori asimilați culturii române, dar având origini etnice sau naționale cât mai diverse. Ca simbol al acestei unități în diversitate, spectacolele, susținute în mare parte de elevi ai instituțiilor de învățământ participante în proiect, vor avea loc sub aceeași titulatură, la Brăila, Focșani, Galați, Giurgiu și Zalău.
În aceeași zi de 15 ianuarie și cadrul aceluiași proiect, violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga vor susține un veritabil maraton muzical, prezentând programe camerale în Școlile de muzică nr. 1, 3 și 5 din Capitală. La ora 19, celor doi muzicieni li se va alătura actrița Irina Movila pentru un recital de muzică și poezie la Muzeul Național George Enescu. În program sunt incluse poezii de Mihai Eminescu și creații semnate de George Enescu, Walter Klepper, Ulpiu Vlad, Hilda Jerea, Roman Vlad, Alfonso Castaldi, Vlad-Răzvan Baciu și alții.
Proiectul inaugurează, de asemenea sub numele „Toți pentru România”, prima platformă națională de comunicare online între instituțiile de învățământ artistic din România, un spațiu virtual în care școlile și liceele de artă vor putea comunica direct, în scopul realizării de proiecte comune, schimburi de experiență și informații specifice.
„Sărbătoarea Culturii Naționale este prilejul ideal pentru a privi în jurul nostru cu apreciere și deschidere, un bun moment pentru a înțelege că numai respectul, acceptarea reciprocă, toleranța și cooperarea ne-au format ca civilizație și ne pot duce mai departe ca indivizi, popor și societate. Este ocazia perfectă de a ne regăsi valorile autentice, de a ne identifica, așa diferiți cum suntem, bucurându-ne de superba noastră complexitate, de bogăția și frumusețea noastră, fiecare pentru sine și Toți pentru România” a declarat pianistul Ștefan Doniga, inițiatorul acestui proiect.
Parteneri ai proiectului: Radio România Muzical, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și Muzeul Național „George Enescu”.
Maria Isabela Nica