Acum: 1.00
Notturno • produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00
Musica viva • Matinalul altfel marca Radio România Muzical.

 

Apoi: 9.50
Promo • Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

 


Votează discul de muzică clasică al anului 2016

Arhivă : 2016 | 2015 |

VIDEO. Pianista Maria Răduțu - albumul Insomnia: Interviurile Radio România Muzical, 20 septembrie

Publicat: vineri, 16 Septembrie 2016 , ora 13.44
 
Bookmark and Share

Nu sunt prea mulți interpreții români care să apară în prezent sub siglele unor prestigioase case de discuri. Una dintre acești puțini muzicieni este pianista Maria Răduțu, o muziciană născută la București și stabilită la Viena, care în 3 iunie 2016 și-a lansat discul Insomnia, semnat pentru casa Decca, una dintre cele mai importante la nivel mondial.

Nu știu cât de mulți și-o mai amintesc pe Maria Răduțu, un copil-pianist care producea impresie în Bucureștiul anilor nouăzeci. Astăzi, Maria Răduțu are 32 ani, și-a trăit jumătate din viață în orașul unde și-a finalizat și studiile, Viena, este implicată în proiecte dintre cele mai interesante, printre care concerte în centre importante din Asia și un debut american programat în 2017, dar și concerte-concept și apartenența la un trio cameral cu care interpretează muzică nouă.

De altfel, muzică nouă, dar și lucrări consacrate regăsim pe albumul Insomnia, o incursiune în lumea oniricului. Așa că fiți alături de mine la întâlnirea cu Maria Răduțu, programată marți, 20 septembrie, între orele 17.05 și 18.00.


Cristina Comandașu