ACUM:
19.00
Stagiunea muzicală Radio
Concerte ale Orchestrei Naționale Radio
Urmează: 21.00 Scena europeană Înregistrări sau concerte în direct.
Apoi: 22.30 Interpretul zilei (R) Marile nume din prezent și din trecut.

Știri muzicale din țară Înapoi

Transylvanian International Piano Competition, câstigătorii categoriilor A si B

Bookmark and Share
Publicat: vineri, 14 Iulie 2017 , ora 0.00
La Brașov continuă "Transylvanian International Piano Competition", ediția I. Juriul Concursului a anunțat câștigătorii categoriilor A și B. Astfel, la categoria A, Premiul I a fost obținut de Anastasia Ioana Horghidan și Anita Ioana Stoica, Premiul al II-lea - Lilla Veriez și Premiul al III-lea - Ștefan Ropotă. La Categoria B de vârstă pianistul Domonik Ilisz a câștigat Premiul I, iar Corina Lupasco - Premiul al II-lea. Astăzi, 14 iulie 2017, de la ora 9,00, au concurat pianiștii înscriși în categoria C, destinată elevilor cu vârsta între 16 - 18 ani. Seara, începând cu ora 19,00, va avea loc Gala laureaților categoriilor A, B și C. Manifestările se desfășoară la Sala Patria, iar accesul publicului la reprezentații este liber.
Concursul Internațional de Pian "Transilvania", organizat de Asociația Culturală Visio-Musica în perioada 12-16 iulie 2017, se adresează pianiștilor cu vârstele cuprinse între 7 și 28 de ani, cuprinzând patru categorii: A - pentru elevi cu vârsta între 7 și 11 ani ; B, 12 - 15 ani; C, 16 - 18 ani și D, 19 - 28 ani (Young Artists). 60 de pianiști din 16 țări s-au înscris anul acesta în competiție.

Premiile constau în bani și în posibiltatea de a susține concerte în România, Italia și Austria. În memoria pianistului Dinu Lipatti, se va oferi un premiu de 300 € de către pianista Corina Ibănescu, pentru cea mai bună interpretare a Preludiului și Fugii de J. S. Bach, la categoria "Young Artists". Juriul este alcătuit din  Antoinette van Zabner, Pavel Eliashevich, Corina Ibănescu, Paola Sorrentino și Ioan-Dragos Dimitriu.

Pe site-ul romaniamuzical.ro va fi transmisă live, duminică, 16 iulie 2017, Gala Concursului "Transylvanian International Piano Competition". De la ora 20,00 vor evolua concurenții ajunși în etapa a II-a a categoriei D "Young Artists".

Larisa Clempuș