Evenimentele săptămânii Înapoi

Din 15 iunie, Summertime la Radio România Muzical

Publicat: joi, 11 Iunie 2020 , ora 13.01


Din 15 iunie, începe vacanța de vară a celor mici și, chiar și în condițiile total atipice ale acestui an, cu toții ne bucurăm că vacanța e la orizont.

Din 15 iunie, Summertime la Radio România Muzical - o adaptare a grilei de emisiuni pentru perioada de vară.

O vară Beethoven, pentru că în fiecare zi, de luni până vineri, aveți întâlnire de la ora 10.00,în reluare de la ora 17.00, cu Integrala Beethoven 250: până în 11 septembrie aveți ocazia de a asculta integrala lucrărilor cu opus ale titanului de la Bonn, aniversat anul acesta la 250 ani de la naștere.

Vara 2020 este și o ocazie de a sonda în fiecare week-end creația unuia dintre marii compozitori ai istoriei muzicii: sâmbăta și duminica, de la ora 13.00, pe parcursul a 4 ore vă așteaptă Un week-end, un compozitor - Bach, Mozart, Ceaikovski, Mozart, Dvorak, Mendelssohn, Brahms sunt doar câțiva dintre creatorii aleși pentru această perioadă.

Dacă e vară, este... Aquarela do Brasil cu Berti Barbera, o constantă a ultimilor sezoane estivale: joia, de la ora 20.30, în reluare duminica, de la ora 17.30, muzica Americii de Sud, de gustat alături de un cocktail de vară.

Din arhiva Radio România Muzical, vă propunem și câteva emisiuni în reluare, de exemplu, emisiunea-spectacol Lecția micului meloman (sâmbăta, ora 17.30), Muzici tradiționale cu etnomuzicolog Constantin Secară (sâmbăta și duminica, ora 17.00) și serialul De 10 ori despre… de educație muzicală (luni-vineri, ora 23.30).

Rămâne stabilit că aveți întâlnire cu cea mai frumoasă muzică a tuturor timpurilor, dar și cu informații muzicale și meteo la matinalul Radio România Muzical, Musica viva, gata să vă ofere doza de energie și spirit pozitiv necesară unei dimineți de vară.

La "Concerte de 5 stele" (luni-vineri, ora 15.30), "Scena europeană" (luni-vineri, ora 21.00), "Seara de operă" (sâmbăta, ora 19.00) și "Opera în interpretări de referință" (duminica, ora 21.00), marile concerte și spectacole de operă primite prin intermediul Uniunii Europene de Radio, rămân o constantă de valoare a grilei de emisiuni Radio România Muzical. Nu doar concerte înregistrate, dar și concerte în direct, atât cât situația pandemiei COVID o va permite, la nivel global. De exemplu, concertul din 21 iunie, primul din Italia post-pandemie, cu care se deschide Festivalul de la Ravenna sub bagheta lui Ricardo Mutti, va putea fi ascultat la Radio România Muzical pe 26 iunie, ora 15.30. Iar în 2 iulie, transmitem în direct de la Hamburg un concert dirijat de Andrew Manze.