ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Agenda de concert Înapoi

Casa George Enescu din Mihăileni, de la ruină la centru educațional

Bookmark and Share
Publicat: miercuri, 12 Februarie 2020 , ora 13.35

Fundația Pro Patrimonio și UiPath Foundation anunță lansarea programului "Academia de Muzică și Educație pentru Copii" care va fi derulat în Casa George Enescu din Mihăileni, județul Botoșani.

Scopul acestui proiect educațional, lansat în cadrul parteneriatului dintre cele două organizații, este dezvoltarea potențialului copiilor din aceste comunități rurale și utilizarea casei George Enescu, monument istoric, în scop educațional. Inițiativa se află sub umbrela programului Academia de Muzică și Studiul Sunetului George Enescu, inițiat de Pro Patrimonio și care a făcut posibilă integrarea Casei George Enescu din Mihăileni în circuitul cultural și educațional transformând-o, astfel, într-un un centru de excelență în studiul muzicii.

Proiectul de educație muzicală "Academia de Muzică și Educație pentru Copii" va fi derulat pe parcursul anului 2020 și va implica copiii din școlile gimnaziale din zonă, oferindu-le șansa la educație de calitate și un mediu cultural inedit, în proximitatea comunităților de care aparțin.