Cronici Înapoi

AUDIO. Stradivarius la operă - recital Răzvan Stoica și Andreea Stoica

Publicat: joi, 24 Noiembrie 2016 , ora 12.08
Violonistul Răzvan Stoica și pianista Andreea Stoica au propus miercuri, 23 noiembrie 2016, un proiect inedit intitulat "Stradivarius la Operă".
Detalii în reportajul realizat de Lucian Haralambie.


Teatrul Elisabeta a găzduit ieri seară avanpremiera unui turneu special; o serie în care publicului îi este propus un concept inedit, acela de a audia partituri de operă în versiuni pentru vioară și pian. Pagini din spectacole celebre au fost interpretate de violonistul Răzvan Stoica și pianista Andreea Stoica, aranjamentele fiind semnate chiar de ei.

"Am fost foarte plăcut surprinși. Se vede entuziasmul tânărului Stoica și a surorii lui, de asemenea. Muzica aleasă mi se pare minunată, iar interpretarea este măiastră. Eu cred că opera este binevenită oriunde. Am văzut în această seară foarte mulți tineri și asta nu face decât să mă bucure enorm."

"Foarte frumos, ca de obicei. Răzvan Stoica te acaparează de la început până la sfârșit."

Aria lui Lenski din "Evgheni Oneghin" într-o versiune inedită, Fantezia "Carmen" de Franz Waxman bazată pe teme din opera omonimă a lui Bizet, dar și Meditație din opera Thais au fost doar o parte din selecțiunile prezentate publicului numeros.

"Ceva inedit, pentru că n-am mai ascultat un astfel de duo Stradivarius, pian - operă. Îi știam pe frații Stoica. Sunt o admiratoare a lor, în special a lui Răzvan. Îmi place tehnica lui."

"E prima dată când l-am audiat. Îmi place enorm de mult. Cred că merită o vioară Stradivarius! Să știți că mi-a plăcut foarte mult, m-am relaxat, a fost un moment de calm, am uitat de toate treburile zilnice. Chiar m-am simțit foarte bine!"

"Răzvan Stoica a pregătit piese sensibile pentru public. M-a impresionat! O idee superbă. El împreună cu sora a pus-o în practică. Îi dorim succes! Îi vom fi alături."

Pentru Răzvan Stoica și Andreea Stoica urmează turneul susținut de cei doi în 2017 atât în Romania, cât și în Olanda, Germania, Franța și Polonia. Până atunci însă, vă amintesc că înregistrarea recitalului de ieri seară va putea fi audiată la Radio România Muzical în preajma sărbătorilor de iarnă.