Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu dirijorul Constantin Grigore

Publicat: joi, 19 Decembrie 2019 , ora 10.58

Cei mari și cei mici sunt așteptați la Concertul de Crăciun organizat la Sala Radio sâmbătă, 21 decembrie, ora 11.00. Dirijorul Constantin Grigore conduce Orchestra de Cameră Radio, Corul de copii Radio evoluează sub conducerea lui Răzvan Rădos. Intrarea este liberă.

În data de 21 decembrie are loc un concert de Crăciun, în care dirijați Corul de Copii și Orchestra de Cameră Radio. Nu este însă primul concert de acest gen pe care îl conduceți. În 2016 ați colaborat cu cele două ansambluri pentru acest scop. Cum vă amintiți acel concert?

În primul rând, mi-aduc aminte că am trăit emoții greu de reprodus, tocmai prin prisma faptului că în acel concert erau implicați și copiii. Cred că puritatea lor și bunătatea face ca acest gen de concerte să fie unul special, așa cum va fi și concertul din 21 decembrie. Întotdeauna este o bucurie când revin la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio. Am realizat nenumărate concerte până în prezent. Colaborarea cu Corul de Copii Radio, așa cum spuneați, a existat încă din 2016. Cred că orchestra se mulează după cerințele lor, așadar întotdeauna colaborarea este una foarte reușită.

Aș spune că concertul din 21 decembrie aduce în atenția publicului de toate vârstele în primul rând colindele. Așadar, să ne bucurăm de sărbătoarea Nașterii Domnului împreună cu cei mici în principal, dar și cei mari sunt bineveniți la acest concert!


Interviu realizat de Petre Fugaciu