ACUM:
21.00
Scena europeană
Înregistrări sau concerte în direct.
Urmează: 22.30 Interpretul zilei (R) Marile nume din prezent și din trecut.
Apoi: 23.30 De 10 ori despre... romantism (R) Un serial de inițiere, mai ales, pentru tinerii ascultători.

Se întâmplă la Radio România Înapoi

Antena Satelor înfige plugușorul brazdei FM la Comănești

Bookmark and Share
Publicat: vineri, 30 Decembrie 2016 , ora 12.20

În 30 decembrie 2016, echipa Antenei Satelor este parte a paradei Festivalului de datini și obiceiuri strămoșești de la Comănești pentru a bate toba tradițiilor și a da o veste mare: cel mai curat post de radio românesc, Antena Satelor, se va auzi tare și clar, în FM, în toată această parte a Moldovei.

Începând cu ora 12:00, printre urși, capre, căiuți și măști, plugușorul Antenei Satelor va străbate străzile capitalei obiceiurilor de iarnă românești pentru a anunța că anii ce urmează vor fi cu belșug de cântec autentic și povești cu tâlc pe frecvențele Antenei Satelor.

La 25 de ani de la difuzarea primei sale emisiuni, Radio România Antena Satelor se pregătește să devină, pe frecvența 89,0 FM, vocea unei părți importante a Moldovei și portavocea problemelor specifice ale unei comunități care înțelege păstrarea tradițiilor ca pe o datorie de credință.

Antena Satelor, parte a radioului public, ocupă un loc aparte în piața de radio din România, cu cei peste 700.000 de ascultători ai săi. Oferta editorială a postului se concentrează pe informarea și orientarea locuitorilor de la sate și din orașelor mici, izolate, cu accent pe informațiile de utilitate și pe emisiuni specializate pentru o agricultură performantă.

La Antena Satelor, muzica populară și tradițiile sunt la ele acasă, regăsindu-se zilnic în emisiuni, având menirea creării unei atmosfere românești autentice și obiectivul păstrării lor nealterate pentru generațiile care vin.