ACUM:
17.00
Perpetuum mobile
Actualitate, muzică bună, educație și ... un tonus optimist la final de zi.
Urmează: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 18.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Evenimente Înapoi

'Anotimpurile' lui Vivaldi, cu Gabriel Croitoru, la Sala Radio!

Bookmark and Share
Publicat: vineri, 23 Ianuarie 2015 , ora 8.23
Două capodopere ale muzicii clasice, adevărate "hit-uri" ale repertoriului, vor fi ascultate în concertul prezentat miercuri, 28 ianuarie 2015 (19.00) de ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO!

Seara muzicală de la Sala Radio va debuta cu celebra suită "ANOTIMPURILE", compusă în 1720 de VIVALDI și care a devenit atât de apreciată și de cunoscută abia în sec. XX. Tematica anotimpurilor a atras numeroși compozitori de-a lungul timpului, ca Haydn, Ceaikovski sau, mai aproape de perioada contemporană, Astor Piazzolla, dar nici una dintre partiturile celoralți artiști nu a dat naștere unui număr așa de mare de interpretări precum creația lui Vivaldi. O sonoritate inedită, extrem de sugestivă, caracterizează "Anotimpurile", o lucrare care desenează practic, în mintea ascultătorului, tabloul diferitelor momente ale anului.

Veți avea șansa de a asculta această partitură în interpretarea solistică a violonistului GABRIEL CROITORU, solist al Orchestrelor și Corurilor Radiocare deține dreptul de a cânta pe vioara de patrimoniu universal Guarneri, care a aparținut lui George Enescu, instrument aflat în administrarea Muzeului Național "George Enescu". Cu peste o mie de apariții scenice, violonistul Gabriel Croitoru este un muzician cu o bogată prezență în viața muzicală. A evoluat ca solist în compania unor orchestre importante din întreaga lume, cum ar fi: London Royal Philharmonic, Orchestra de cameră "Regina Sofia", orchestrele simfonice din Monte-Carlo, Salonic, Malaga, Sevilla, Galicia, Pamplona, Cannes, Lyon ș.a. A fost aplaudat în recitaluri în: Franța, Spania, Germania, Belgia, Olanda, Italia, China, S.U.A. Începând din 2011 a susținut mai multe turnee naționale de anvergură sub titlul "Duelul viorilor" (alături de Liviu Prunaru și Horia Mihail) și "Vioara lui George Enescu la sate" (alături de Horia Mihail).

În a doua parte a serii veți asculta ultima dintre cele 41 de simfonii compuse de genialul MOZART în doar 35 de ani de viață: Simfonia nr. 41 în do major - Jupiter, supranumită astfel datorită aerului triumfal și sonorității sale impunătoare.

Evenimentul se derulează sub bagheta lui CRISTIAN BRÂNCUȘI, membru fondator al Orchestrei de Cameră Radio și dirijor principal al acesteia. Din 1990, artistul a prezentat alături de ansamblu sute de concerte cu un repertoriu variat, de la lucrări preclasice la creație contemporană.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvențele Radio România Cultural și Radio România Muzical din țară și în streaming live pe internet pe www.radiorormaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate "Bilete.ro", în Magazinele Germanos și la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com. Accesul la Sala Radio, cu transportul în comun, se poate face cu liniile de tramvai nr. 24 și 44 până la stația "Radio România" - Piața Virgiliu (Str. Berzei la intersecția cu Știrbei Vodă, în apropierea străzii Berthelot). Puteți de asemenea alege mijloacele de transport care circulă în apropiere - Str. Mircea Vulcănescu, Str. Berzei, Str. Știrbei Vodă, Bdul. Eroilor, Calea Plevnei, Bdul. Dinicu Golescu - autobuzele 133, 178, 126, 168, 226, 368 etc.