Votează discul de muzică clasică al anului 2016

VIDEO. Songs of the Arc of Life – album semnat de violoncelistul Yo-Yo Ma alături de pianista Kathryn Stott la CD Review din 14 octombrie.

Scor : 5.00 ( 5 voturi)

O fereastră deschisă către aventura noastră universală prin viață și de timp

Songs of the Arc of Life este titlul încărcat de semnificații personale al albumului pe care vi-l prezint. Este modul prin care doi artiști au marcat, în septembrie anul trecut, minunata experiență a celor peste 30 de ani de colaborare. Cei doi sunt violoncelistul Yo Yo Ma și partenera sa recital, pianista Kathryn Stott.

Yo Yo Ma spune: Viața este o sumă de experiențe, pentru noi traduse în experiențe muzicale, de la început până la sfârșit ea cuprinde toate notele. Albumul nostru este o călătorie muzicală pe care Kathryn Stott și cu mine v-o îmărtășim. Este o fereastră deschisă către aventura noastră universală prin viață și de timp.

Călătoria lor muzicală trasează arcul unei vieți artistice plină de bucurii și emoții puternice. Yo-Yo Ma și pianista Kathryn Stott cântă împreună din 1984. De-a lungul acestor ani, relația lor artistică a fost caldă, comunicarea a înflorit în nenumaratele lor recitaluri. Cei doi se completează și se înțeleg minunat. Este marele atuu al acestui album.

Songs of the Arc of Life



Acest Arc al Vieții începe și se termină cu Ave Maria, prima este semnată de Bach-Gounod, iar cea din final de Franz Schubert. Între ele, miezul programului este format din piese clasice foarte iubite, multe dintre ele itnerpretate în bisurile recitalurilor lor, neînregistrate în studio până acum.

Piesele trec de la copilărie la tinerețe, maturitate, și în cele din urmă ajung la apusul vieții și moarte. Tot acest traseu este frumos desenat în nota unei conversații amicale între Yo Yo Ma și Kathryn Stott. Este o muzică interpretată cu dragoste, povestită cu multă bonomie și căldură. Yo-Yo Ma și Kathryn Stott cântă ce le place mai mult. Au ales bijuterii miniaturale dar și lucrări încărcate de substanță, care crează o puternică impresie, Lounge a l'Eternite de Jesu din Cvartetul Pour la fin du Temps de Olivier Messien și Tema III din coloana sonoră a recentului remake cinematografic Il Soulful bell'Antonio, cu muzica semnată de violoncelistul și compozitorul italian contemporan Giovanni Solima, un bun prieten al lui Yo Yo Ma.

Albumul face parte din campania noastră "Votează discul de muzică clasică al anului 2016" pentru experiența muzicală pe care o oferă celui ce îl ascultă. Sunetul albumului este impecabil, înregistrările au fost realizate la Mecanics Hall din Worcester - Massachusetts, SUA. și aveți un pachet de excepție, care ar trebui să pună pe bună dreptate Ma și Stott înapoi la partea de sus a topuri.

Dincolo de cuvinte vă invit să ascultați momente de pe albumul Songs of the Arc of Life în premieră la CD Review (12,15) vineri 14 octombrie.

Gabriel Marica


Nume, prenume

Localitatea

Vârsta


Comentariu