Votează discul de muzică clasică al anului 2016

VIDEO. Muzica baletului „Rabbit & Rogue” de Danny Elfman la CD Review pe 19 septembrie

Scor : 3.67 ( 3 voturi)

Cine este Danny Elfman?

Câștigător al Premiului Grammy și de 4 ori nominalizat la Oscar, Danny Elfman este și creatorul muzicii baletului Rabbit & Rogue, spectacol pus în scenă, în premieră, la Metropolitan Opera din New York în anul 2008. Danny Elfman a înregistrat partitura a acestui balet pentru un album ce a fost lansat pe 7 iunie 2016, împreună cu Berlin Session Orchestra, dirijată de compozitor, cel pe care il veți asculta și în calitate de pianist.

Danny Elfman este bine cunoscut pentru colaborare cu regizorul Tim Burton. El are în lumea muzicii de film o manieră distinctivă de abordare a filmului contemporan, prin care reușește să adauge un plus de culoare peliculelor fantastice, populate de supereroi de tot felul. Este fiul romancierului Blossom Elfman, Danny a inceput să se în 1985, atunci c-nd a inceput colaborearea cu regizorul Tim Burton. Așa se face că pentru coloana sonoră a filmului Batman, Dannz Elfman a fost răsplătit cu un Premiu Grammy. În 1997 succesul dramei Good Will Hunting si cel al seriei Men in Black, iau adus primele nominalizari la Oscar. Căsătoria cu actrița Bridget Fonda în 2003, dar mai ales succesul filmelor pentru care a scris muzica, sunt argumentele pentru care astăzi, Danny Elfman are, cel puțin la Hollywood, statutul de vedetă.


Sunt Danny Elfman și am compus coloana sonora a scurt-metrajului tău


Pentru ce am ales acest album, care face parte din campania "Votează discul de muzică clasică al anului 2016"? Pentru că este o muzică contemporană care spune ceva. Are calitate artistică, originalitate, uneltele componistice sunt utilizate cu sens, muzica însăși își menține integritatea, are scopul de a crea personaje, interacțiune între acestea. Există scenariu, există poveste, există sens, direcție, început punct culminant și final, într-o curgere vizuală, cinematografică. Iată, cred destule argumente pentru a vă face măcar curioși să ascultați selecțiunile alese din baletul "Rabbit and Rogue" de Danny Elfman.

Și încă ceva. Compozitorul a anunțat că muzica acestui album este liberă de licență, în ideea ca tinerii cineaști, care participă la Festivalul de Film de la Los Angeles ediția 2017, să poată folosi această muzică pentru scurt-metrajele lor, plec\nd de la tema acestui balet.

Danny Elfman este un gigant printre compozitorii de muzică de film și recunoscând costul ridicat la care se ridică obținerea unei partituri originale, mai ales de către cineaștii independenți, el a oferit cu generozitate gratuit muzica acestui album - a declarat Stephanie Allain, directorul Festivalul de Film de la Los Angeles.

Iată de ce nu trebuie să pierdeți, luni 19 septembrie, de la ora 12,15, la Radio România Muzical, rubrica CD Review.

Gabriel Marica


Nume, prenume

Localitatea

Vârsta


Comentariu