Votează discul de muzică clasică al anului 2016

VIDEO. Album în premieră Summer Night Concert 2016 la CD Review pe 21 septembrie

Scor : 5.00 ( 2 voturi)

Un eveniment estival de excepție.

Aproape 100 000 de spectatori iau parte la acest concert cu intrare liberă, un eveniment transmis de Radiouri și Televiziuni din peste 60 de țari. Radio România Muzical este singurul post care a transmis acest eveniment pentru publicul din țara noastră.

Summer Night Concert de la Viena, este un concert oferit anual de Orchestra Filarmonicii din capitala Austriei, un eveniment menit să ofere vienezilor, dar și vizitatorilor acestui oraș, o experiență muzicală unică. Din anul 2008 și până acum, prestigioase nume ale baghetei dirijorale au fost prezente la pupitrul celebrei Orchestre a Filarmonicii din Viena. Printre ei Gustavo Dudamel, Valery Gergiev, Franz Welser-Möst, Daniel Barenboim, Georges Prêtre and Zubin Mehta.

Summer Night Concert 2016

Anul acesta evenimentul a avut loc pe 26 mai, iar Orchestra Filarmonicii din Viena a fost condusă de dirijorul rus Seymon Bychov, un maestru al baghetei recunoscut pentru muzicalitatea și rigoarea intepretărilor sale. Născut la Leningrad (Sankt-Petersburg-ul de astăzi) în 1952, Semyon Bychkov a fost remarcat la doar 20 de ani când a câștigat Concursul Rahmaninov. Doi ani mai târziu, părăsește URSS din cauza faptului că i s-a refuzat numirea ca dirijor al Orchestrei Filarmonicii din Leningrad, deși a câștigat această poziție prin concurs. În Europa devine, în scurt timp, un nume recunoscut și respectat al artei dirijorale.

Invitatele serii au fost Katia și Marielle Labèque, pianistele surori, fiice ale pianistei italiene Ada Cecchi, remarcate pe scena de concert pentru energia și sincronicitatea spectaculoasă a interpretărilor lor. După remarcabilul debut discographic din anii 80' cu un album George Gershwin, foarte bine primit de public, anul acestaKatia și Marielle Labèque s-au remarcat cu înregistrarea Dublului concert pentru pian de Phillip Glass înregistrat împreună cu Orchestra Filarmonicii din Los Angeles, dirijată de Gustavo Dudamel. Katia și Marielle Labeque au mai colaborat cu Orchestra Filarmonicii din Viena și dirijorul Semyon Bychkov în anul 2012, pentru o serie de 3 concerte.

Iată argumentele pentru care vă invit să ascultați câteva selecțiuni din Summer Night Concert 2016, pe 21 septembrie la ora 12,15 în rubrica CD Review.

Gabriel Marica


Nume, prenume

Localitatea

Vârsta


Comentariu