Votează discul de muzică clasică al anului 2014

Sonate de Beethoven cu Maurizio Pollini - Music box, 17 noiembrie 2014

Scor : 3.90 ( 10 voturi)

În 17 noiembrie 2014 se lansează la nivel internațional un disc înregistrat de pianistul italian Maurizio Pollini, album ce cuprinde 5 sonate de Ludwig van Beethoven - este punctul final al unui lung drum parcurs de Pollini pentru realizarea integralei sonatelor beethoveniene pe disc - un drum care a pornit în urmă cu 40 ani. Este vorba despre cele trei sonate op.31 si cele doua sonate op.49. Cu o săptămână în urmă, Deutsche Grammophon a lansat pe piață și un box de 8 discuri - toate sonate de Beethoven interpretate de Maurizio Pollini.

Pollini - un vrăjitor al pianului

Puțini muzicieni de astăzi se bucură de respectul pe care l-a dobândit Maurizio Pollini în îndelungata lui carieră de peste 40 ani. S-a vorbit mai întâi despre asemănarea sa cu Arturo Benedetti Michelangeli care i-a fost de altfel profesor și care l-a învățat să cânte "mai rece și manierat" - așa cum arată câțiva cronicari americani. În 2007, Pollini a primit și un premiu Grammy, o recunoaștere în plus pentru un pianist care a impresionat publicul și critica marilor scene de pe trei continente.

Maurizio Pollini urmează să împlinească în ianuarie 2015 73 ani - este incredibil cât de bine cântă la această vârstă; acest disc dovedește pe deplin siguranța și înțelegerea muzicală a unui artist care a văzut multe într-o viață de om și de artist.

Noul disc cu sonate de Beethoven semnat de Maurizio Pollini poate fi ascultat luni, 17 noiembrie, de la ora 19 și în reluare duminică, 23 noiembrie, de la ora 13.05 și este inclus în cadrul campaniei Votează discul de muzică clasică al anului 2014.

Cristina Comandașu


Nume, prenume

Localitatea

Vârsta


Comentariu