Votează discul de muzică clasică al anului 2014

Ruxandra Donose - albumul 'Romance': Music box, 20 octombrie 2014

Scor : 4.73 ( 26 voturi)

Romance ….

…este noul album al mezzosopranei Ruxandra Donose, înregistrat în aprilie 2014 alături de Orchestra Națională Radio, dirijată de Tiberiu Soare și lansat de Editura Casa Radio în 23 septembrie 2014, în cadrul festivalului RADIRO. Albumul este inclus în cadrul campaniei Votează discul de muzică clasică al anului 2014.

Despre acest disc, Ruxandra Donose i-a declarat Sorinei Goia:

"Cu acest CD mi se indeplineste un vis: este visul de a aduna arii preferate ale mele, ale publicului, ale tuturor; arii cunoscute, impreuna cu arii mai putin cunoscute, dar in continuare preferate ale mele - toate acestea din repertoriul francez pe care, intr-o mare masura a carierei mele, eu il reprezint, cu care ma intalnesc si de care ma bucur.

Werther este unul dintre rolurile mele preferate, mai ales datorită ariei Charlottei, aria scrisorilor. Ariile din Samson si Dalila sunt cunoscute de toata lumea; din punct de vedere sentimental, pentru mine, au o semnificatie, pentru ca prima oara cand am cantat cu orchestra radio pe scena Salii Radio, intr-un spectacol "Va place opera" (eram in primul an de facultate), am cantat o arie din Samson si Dalila.

Orchestra Nationala Radio imi este cea mai apropiata dintre orchestrele Romaniei - din copilarie am crescut alaturi de membrii ei. Tiberiu Soare este unul dintre cei mai minunati dirijori romani".

Părerea criticului

Albumul se bucură de aprecierea criticului Cristina Sârbu. Citez dintr-o cronică postată pe site-ul Radio România Muzical: "Am început să ascult prima oară înregistrările cu luciditatea cronicarului dornic să înțeleagă și să aprecieze cu mintea. Nu am rezistat mult și frumusețea vocii, delicatețea interpretării, jocul fiecărui cuvânt, trăirea ce răzbate prin și dincolo de muzică mi-au întunecat judecata și mi-au luminat sufletul. Cântăreața are alături o orchestră și un dirijor care nu numai că o înțeleg și o susțin dar o și... iubesc pentru felul în care înțelege, nu să facă muzica, ci să o trăiască și să o transmită. În aceste înregistrări, Ruxandra Donose, Orchestra Națională Radio și Tiberiu Soare alcătuiesc o unitate artistică indestructibilă ce acționează numai și numai în folosul restituirii către public a Marii muzici. Un demers și o împlinire ce trebuiesc prețuite și onorate."

Cristina Comandașu


Nume, prenume

Localitatea

Vârsta


Comentariu