Votează discul de muzică clasică al anului 2014

VIDEO. Bruckner cu Daniel Barenboim la casa Peral music - Arpeggio, 16 iunie 2014

Scor : 4.00 ( 9 voturi)

"Pentru prima oară în istoria civilizației, poți fi o persoană extrem de inteligentă și de educată și să nu ai un contact, de orice fel, cu muzica. Poți să știi multe despre literatură, filozofie, pictură, arhitectură, iar muzica să nu joace nici un rol în toată această ecuație. Este unul dintre motivele profunde pentru care scena discografică are atâtea probleme. Nu am dorit să accept un verdict atât de negativ și de aceea am vrut să încep ceva care să aibă impact asupra tinerei generații care se simte perfect în lumea digitală." - a spus unul dintre cei mai respectați muzicieni ai acestui moment, Daniel Barenboim, la recenta lansare a noii sale case de înregistrări, care se numește Peral music.

Noua marcă acoperă exclusiv înregistrări de tip fișier audio, care vor putea ascultate doar prin descărcare de pe internet. Sigla brand-ului Peral music - care este parte a gigantului Universal - a fost desenată de nimeni altul decât de arhitectul Frank Gehry, care a realizat, fără pretenții financiare, și planurile pentru Academia Barenboim-Said, aflată în plină construcție în capitala Germaniei.

Și numele este unul special - Peral, în spaniolă, înseamnă păr, iar Barenboim este echivalentul în yiddish al cuvântului german Birnbaum, care înseamnă tot păr.

Primele imprimări disponibile sunt din concert cu primele 3 simfonii de Anton Bruckner. Înregistrări făcute de Daniel Barenboim la conducerea Capelei de Stat din Berlin.

Și, din această serie, lansată în 30 aprilie anul acesta, aveți spre audiție Simfonia I în do minor de Bruckner cu Capela de Stat din Berlin dirijată de Daniel Barenboim. Luni, 16 iunie, de la ora 10, în cadrul emisiunii "Arpeggio".

Ștefan Costache


Nume, prenume

Localitatea

Vârsta


Comentariu