Votează discul de muzică clasică al anului 2014

Motete de Karl Jenkins - CD Review, 28 mai 2014

Scor : 2.45 ( 11 voturi)

Vă prezint noul album al compozitorului britanic Karl Jenkins - intitulat "Motete". Apărut la casa Deutsche Grammophon în 5 mai 2014, CD-ul cuprinde piese corale "a capella" într-o nouă adaptare a unor lucrări anterioare compuse de Jenkins. Interpretarea aparține Corului "Polyphony" dirijat de Stephen Layton.

Considerat unul dintre cele mai bune coruri din lume, ansamblul este renumit pentru sunet și versatilitate în repertoriul pe care îl abordează: de la muzica veche la lucrări contemporane. Albumul marchează cei 70 de ani pe care Jenkins i-a împlinit anul acesta și 50 de ani de carieră artistică. Cele peste 2 milioane de discuri vândute îl situează printre compozitorii britanici de mare succes. "Karl Jenkins a scris mereu impecabil pentru o multitudine de voci și instrumente. Aș vrea să am talentul lui de a compune melodii, dar sunt mândru să mă consider ca unul care adoră să le cânte"….. spunea baritonul Bryn Terfel. Iată un album cu 19 piese sacre, într-o interpretare de referință, în care expresivitatea și spiritualitatea se combină într-un mod deosebit.

â

Albumul este inclus în campania "Votează discul de muzică clasică al anului 2014" și poate fi ascultat miercuri, 28 mai, de la ora 11.30, în cadrul emisiunii Arpeggio.

Felicia Nenoiu


Nume, prenume

Localitatea

Vârsta


Comentariu